Dragon Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Zadanie tylko dla tylko Allegrowiczów :lol: , prosiłbym bym kogoś czy by umiał znaleźć komputer z minimum 3.0 GHz (lub 3.2) oraz z kartą graficzną obsługującą Pixel i Vertex Shader 3.0 (i może być 512 MB), pamięć RAM mnie nie nie interesuje, byle by poszła gra Risen na full lub średnich detalach :sp_ike: , teraz szukałem chyba z 2 godziny i nie umiem znależć... A, i cena... tak do 800 zł (może być trochę więcej). Jak ktoś znajdzie takiego kompa to będzie bogiem :o . Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 http://allegro.pl/item756345721_hp_compaq_..._fv_poznan.html Kopmuter całkiem dobry, ale dysk twardy mały... Da się przeboleć. Można dokupić. 629zł + 25 zł przesyłka. PS: komputery tanieją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 8 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Wiem że tanieją, zapomniałem dodać że dysk też mnie nie obchodzi bo i tak dodam ten swój :) . EDIT A ta karta graficzna ma Pixel i Vertex Shader 3.0 ? Bo nie piszę a wujek Google chyba mnie nie lubi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Lol wut, mamy szukać rzeczy na allegro za ciebie? Chyba ci odbiło O-o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 @Tiger: jestem pewien, że obsługuje. Jeśli nie wierzysz, to sprawdź tutaj @Osiem: pisze przecież, że nie mógł 2 godziny znaleźć... Choć z drugiej strony, znalazłem po 10 minutach, mimo że pierwszy raz wszedłem na Allegro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 http://allegro.pl/item753855506_e5300_5_2g..._dvdr_ibox.html cały tysiąc, ale uważam, że za taką cenę to brać póki jest :) ps. zawsze można się dogadać ze sprzedawcą i spytać, czy możliwy jest zakup bez cd-romu, hdd i ramu. Koszt powinien obniżyć się o 200-300 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=18478 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11996 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=17908 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=20404 Masz częśći jakie prosiłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 No Fallord ! To się nazywa komputer! I jeszcze taki tani... Dzięki :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
progio! Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Szkoda tylko, że w tym kompie masz beznadziejną grafikę i zasilacz noname. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Chciałem se dzisiaj kupić Risena ale nie było ani w Saturnie ani w Empiku :C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Nom, Risen wymiata :D ! Mam takie pytanie, jakie możliwości i co daje Palmtop ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Palmtop Kup sobie słownik, albo naucz się odczytywać sens z nazw (szybki kurs łaciny i angielskiego wystarczy). Zaoszczędzisz miejsce w temacie z cytatami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Szkoda, że karta graficzna jest porównywalna z 8600GT i wpełni styka do Risena. Szkoda, że na takim zasilaczu można zajechać kilka miesięcy i jak nagle coś nam się zacznie bździć to go wymienić na nowy. Szkoda Chociaż powiem tak - dzisiaj odpaliłem Risena na moim Q6600 2.66mhz, 8800GTS, 4GB RAM i zostałem niemile zaskoczony. Silnik który miał być zoptymalizowany tak naprawdę, to jest znów zrobiony z dupy. Bo jak na początku jakoś dawało radę, tak im więcej grałem tym większe ścinki dostawałem. FPS w granicach 25-35 na 1024x768. Ciekawe kiedy wyjdą patche i coś poprawią. Ogólnie mówiąc, tak chwalili te optymalizację, tymczasem gra miejscami gorzej wygląda niż gothic 3 i jest mało przejrzysta. Od razu po odpaleniu polecam zmniejszyć suwak roślinności do prawie minimum, bo teren staje się bardzo nieczytelny a roślin nie można dojrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Dlatego ta karta do Risena jest do tyłka. Optymalizacja badziewna, znów trzeba poczekać rok na patche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Szkoda, że producent bardzo zachwalał tę optymalizację, jak zwykle skończyło się na obietnicach i przechwałkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 11 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Jak to producent :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 11 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2009 Są producenci, który się nie chwalą, jest o nich cicho a nagle wypuszczają spod swojej stajni hit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Z tego co wiem, to było chyba tak z Gothic, albo z czymś tam :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Dzisiaj zagrałem w Risena i powiem wam że gothic 3 ssie pod każdym względem przy tej grze... Optymalizacja wcale nie jest zła, gra śmiga na detalach ustawionych na full w 1920*1080 więc nie wiem o co wam chodzi. Fabuła jest wciągająca więc jak siadłem to długo nie mogłem odejść. Polecam wersje z rosyjskim dubbingiem i polskimi napisami ;D gra zyskuje dodatkowego swojskiego klimatu. Komp na jakim gram(mowilem wczesniej ale macie jeszcze raz): Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Gygabyte Radeon 4850 512 O.C 4 GB Ram 800mhz Windows XP SP3 Grajta ludzie bo warto :D Czuć w tej grze magię pierwszych części Gothic'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 :o Jakim cudem ci Risen chodził na najwyższych detalach, na takiej rozdzielczości z 3.0 GHz ? Przecież żeby grać na full detail trza mieć 3.2 GHz... A masz pirata czy oryginała ? Sorki że pytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 yyy 200 mhz to taka różnica dla Ciebie? Wystarczy dobra grafika i ramy, to nawet na 2,5 ghz na full detalach pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 tak naprawde Ghz sie mało liczą... bo co z tego ze se dual core'a podkręcisz do 4Ghz jak osiagnie ledwo 50% tego co dobry C2D? Trzeba z 4GB ramu mieć no i grafikę dobrą jak np. 4850 (chociaż teraz to już nie cudy techniki) i masz Risena na full :D Btw. Sam sobie odpowiedz jaką mam wersję skoro mam rosyjskiego lektora i spolszczenie wyciete z wersji PL? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Polecam wersje z rosyjskim dubbingiemgdzie mogę taką dostać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 szukaj stron z chomikami w nazwie. Może być też ukryte w jakiejś zatoce piratów? Ahoy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Jakim cudem ci Risen chodził na najwyższych detalach, na takiej rozdzielczości z 3.0 GHz ? Przecież żeby grać na full detail trza mieć 3.2 GHz... A masz pirata czy oryginała ? Sorki że pytam... Ja mam rdzenie po 2.4 i tez mi chodzi na max :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 A na 1.8 nie pójdzie, nie? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 zależy od reszty sprzętu w kompie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Wiem że nie pójdzie, ale jak mam np. 1.8 GHz a np. Ram 3 GB, grafikę 1 GB to pójdzie mi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 tak naprawde Ghz sie mało liczą... bo co z tego ze se dual core'a podkręcisz do 4Ghz jak osiagnie ledwo 50% tego co dobry C2D? Prawda. Według Komputer świata pentium 4, 2 GHz jest 3 razy wolniejszy od C2Q 2 GHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Tiger, zależy JAKI PROCESOR, JAKA KARTA i JAKIE RAMY. To nie jest tak, że mówię 3.5ghz, grafika 2TB i 4gb ramy. Jeżeli: Procesor, to będzie jakiś wspomniany P3/4 Grafika zintegrowana : jakiś radek x200 I najtańsze ramy : goodram, 667MHz lub co gorsza 533MHh Rozumiesz - liczby to nie wszystko. To samo tyczy się z rozmiarem. btw. dzięki kolesiowi który napisał mi komentarz na moim blogu, risen mi już nie ścina - jak się okazuje gra jest dobrze zoptymalizowana - naprawdę. Trzeba pogrzebać w sterownikach, by wszystko działało cacy. A dokładniej zmienić jakąś wartość czegośtam, jak ktoś chce wiedzieć, niech wejdzie na mój blog, zjedzie trochę na dół, kliknie w 1 obok newsa (to znaczy, że 1 komentarz jest) i się Wam tajemnicza treść nieznanego autorstwa pokaże ;) Ja już cieszę się risenem na full bez przycinek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi