/l/l-ichał Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 To prawda, niestety mam nie miły nawyk poprawiania ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 prawdziwych graczy nie interesuje czy jedynie zmieniono grafike a reszta to gotowiec. Niestety krytyków to interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Niestety krytyków to interesuje. Krytycy : O? GDZIE!? PLAN EWAKUACYJNY B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 prawdziwych graczy nie interesuje czy jedynie zmieniono grafike a reszta to gotowiec. Niestety krytyków to interesuje. Egzekutorze, nie jesteś krytykiem i nigdy nie będziesz. Krytyk to nie gracz, gry tworzy się dla graczy. Co powiesz teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Japan zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem dobrze Ci radzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Też zrozumiałem to tak, jakbyś to ty i reszta gmc była krytykami wystawianych tu gier. A do fabuły nie trzeba naprawdę być jakimś super poliglotą. Pomysł można uchwycić w jednym zdaniu : Czasy kilkadziesiąt lat od teraźniejszości, odkryto nową wyspę, postanowiono zbadać, napotkano opór, akcja gry Może mi się będzie chciało pisać to ci napiszę od nowa, bo to jest kiczowate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Mniejsza o to w jakim stopniu został wykorzystany silnik a ile zostało zrobione ręcznie. Powiem ostatnią rzecz jakom mam dzisiaj do powiedzenia na ten temat, jest to jednocześnie porada dla innych osób. W zapowiedzi powinna być jak najlepsza grafika (ostateczna), ponieważ zapowiedź ma zachęcić nas do grania oraz wyczekiwania na premierę. Teraz ten projekt kojarzyć mi się będzie z rozmazaną grafika, celownikiem rzucającym cień oraz krzakami z wybuchającym obok "czymś". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Teraz ten projekt kojarzyć mi się będzie z rozmazaną grafika, celownikiem rzucającym cień oraz krzakami z wybuchającym obok "czymś". to wybuchające coś to był granat, a z tego co wiem jak granat wybuchnie to go nie ma chyba że coś sie zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/l/l-ichał Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Jednak jestem zmuszony do nabicia kolejnego posta. Skąd niby mam wiedzieć co to jest (równie dobrze może to być wybuchająca mrówka), chciałem tylko powiedzieć, że najważniejsze jest pierwsze wrażenie. Na screenach powinno się pokazywać to co najlepsze aby zachęcić internautów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Słusznie. Kiedy spojrzałem na ten kanciaty celownik, szare, bezoknowe (chyba) wieżowce, jakieś jajo z rękami i za cholerę nie pasujące do wszystkiego krzaczki nie zapalające się od wuchty szalejącego ognia w pierwszym odruchu nacisnąłem przycisk X w przeglądarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Fabuła nawet dobra ale konic mi się nie podoba bo naukowcy nie mogą być wszech wiedzący Na początku pomyślano że być może jest to baza terrorystów. Niestety przegrano, bo jak się okazało ?terroryści? dysponują bronią o wiele mocniejszą niż broń wojskowa. Te dwa kawałki moim skromnym zdaniem są ze sobą sprzeczne bo jeśli piszesz że na początku pomyślano to jest 99,9% że tak nie jest fabuła niczym nie rzuci na kolana graczy, przez co gra będzie na 5 min aby zobaczyć grafę zmień fabułę Od tego na początku pomyślano na np. Okazało się że wszystkie ekspedycje wybuchały ponieważ wyspa wytwarza silne pole magnetyczne co by, też tłumaczyło dlaczego nie odkryto jej wcześniej(po prostu Polacy są the best), ale gracz dowiaduje się że te helikoptery nie wybuchały bo pole magnetyczne zakłócały radary, a ekspedycje nie wracały dlatego że helikoptery nie chciały unosić się w powietrze, lub zostały zniszczone przez przyciąganie jednak załoga przeżyła jeden ze badaczy zobaczył że na wyspie dzieją się różne rzeczy i że niemcy na tej wyspie budują bombę atomową aby wysadzić Polskę badacze niestety nie mogą wysłać żadnych wiadomości do Ojczyzny i postanawiają wziąć sprawę w swoje ręce i tu możesz zacząć walić różne rzeczy np. dodać to że gra będzie typową skradanką typu tieft i będziesz mógł się przebierać za inne postaci aby dostać się do różnych miejsc E. A tak poza tym to czemu wszyscy w grach uczepili się terrorystów z terrorystami walczą Amerykanie my im tylko pomagamy i jak by była taka sytuacja to na pewno wysłano by tam większość Amerykanów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 W zapowiedzi powinna być jak najlepsza grafika (ostateczna), ponieważ zapowiedź ma zachęcić nas do grania oraz wyczekiwania na premierę. Idź sobie... Ja i wielu innych graczy może równie dobrze czekać na pomysł/gameplay itp. Zresztą przy tworzeniu gier żadko zaczyna się od grafiki tylko od silnika. Choć tak naprawde, jak narazie nie znalazłem w tym tyltue nic, co by mnie bardziej zainteresowało. Najbardziej ciekawi mnie jak będa rozwiązane akcje grupowe i w tym jak narazie upatruję głównego plusa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 z terrorystami walczą Amerykanie my im tylko pomagamy byłbyś w temacie to byś wiedział że amerykanom tyłki liżemy, że się tak brutalnie wyrażę. taka prawda że my sie staramy im pomagać, zasłużyć na większe ich wsparcie dla Polski a oni i tak nami się bawią -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 @Lechu Helikoptery wybuchały bo na tych 3 wyspach o których pisałem są generatory wytwarzające pole energetyczne :) więc żeby dostać się na tą główną wyspę trzeba rozwalić (albo wyłączyć i tu sie pojawi element skradanki ) jeden generator. Jeżeli gracz zechce to może sam, po cichu wejść do stacji obok generatora i go wyłączyć, a jeżeli chce to może wziąć grupe i zrobić "wjazd" na tą małą wyspę w celu zniszczenia generatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 a ja jestem ciekaw jak bedziemy dowodzic grupa? jeden dowodzacy i wybor akcji dla reszty, czy moze mozemy sie przelaczac pomiedzy czlonkami i decydowac co kto ma zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Po paru misjach kiedy już bohater będzie dowódcą to zrobie menu z którego będzie można wybrać opcje np. idź do piunktu (wskazana jednostka będzie szła do punktu wskazanego przez celownik), wstrzymać ogień, itp. Jednostke będziemy wybierać przez naciśnięcie odpowiedniej dla niej cyfry np. masz dwóch typów chcesz żeby jednostka nr.1 szła do punktu, to naciskasz 1 (numer jednostki) i 1 (numer rozkazu) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Ale i tak te zdania końcówka jest nie dobra, a wracając do Amerykańców i terrorystów to już mi się znudziło taki motyw był dobry 7 lat temu jak wojna się zaczynała, teraz to przeżytek ludzie potrzebują nowej wojny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Japan zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem dobrze Ci radzę ;) gdzie znajde taki kurs? szukałem a tu lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Znajdziesz propa na pewno ;) No przydała by się jakaś nowa wojna a nie terroryści ;p Wymyśl coś twórczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 niestety, ja robie o kosmitach to nie zostaje juz zbyt wiele typów złych gości do wykorzystania, jak nie terroryści :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Mam już pomysł na nową fabułe, tym razem nie odkryto żadnej wyspy, tylko po prostu jej nie zauważono bo wszystko co się znajdowało w zasięgu wyspy od razu zmieniało kurs, a ponieważ wokół niej ciągle była mgła nikt nigdy nie zauważył zmiany :) myśle że jak dobrze pójdzie to jutro, albo jeszcze dziś, dam pełen opis P.S. o co wam chodzi z tymi terrorystami, przecież w mojej grze ich nie będzie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 No przydała by się jakaś nowa wojna a nie terroryści ;p Lol, nowych wojn juz mam po tad. Wole terrorystow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donway Opublikowano 30 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 dla mnie zapowiada się bardzo fajnie : - ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Napisałem tą nową fabułę, mam nadzieje że się wam spodoba ;) oceniajcie Jest lipiec 2046 rok. Polska wraz z Ameryką, jak co roku wysyła statek badawczy który przepływa cały Atlantyk. Statek oczywiście się zatrzymuje aby pobrać próbki wody, sprawdzając czy nie ma przecieku (pod oceanem są rury łączące laboratorium w Polsce z bazą wojskową w Ameryce). Gdy statek był w połowie drogi nagle pojawiła się gęsta mgła. Przyrządy zaczęły wariować, wskaźniki kręciły się wkoło, a cała reszta maszyn na statku przestała działać. Nagle rozległ się głośny huk, a załoga poczuła silny wstrząs. Statek zaczął tonąć. Na wodę zostały spuszczone 4 łodzie ratunkowe, do których wskoczyły tylko 3 osoby, bo z wody wynurzyła się ogromna macka która podniosła statek, zgniotła go i razem zresztą załogi wciągnęła pod wodę. Ci którzy się uratowali płynęli przed siebie aż w końcu mgła zniknęła, i odzyskali łączność z bazą. Po paru dniach ekipa ratunkowa ich odnalazła i przetransportowała na ląd, tam skąd wyruszyli. Gdy opowiedzieli o tym uznano ich za wariatów i zamknięto w zakładzie psychiatrycznym. Całe zajście uznano za wypadek. Po roku, w lipcu 2047 roku nowy statek badawczy został znów wysłany aby zbadać wodę. Nowej załodze przytrafiło się dokładnie to samo co rok temu poprzedniej, ale tym razem całe zdarzenie udało się zarejestrować na kamerze. Gdy materiał dotarł do bazy wojskowej w Ameryce ta wspólnie z laboratorium w Polsce postanowiła zobaczyć co dokładnie kryje się wewnątrz mgły. Wysłano super cichy, niewykrywalny przez radary, bezzałogowy statek podwodny. Odkryto że podwodą jak i nad wodą jest silne pole energetyczne. Łódź zarejestrowała także kilka małych wysepek na których pole się kończy, lub przedłuża. W Czerwcu 2048 roku wysłano podwodną bazę z żołnierzami na pokładzie, która zatrzymała się przy jednej z małych wysp, i zaczęto planowanie wejścia na wyspę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 hmm wg mnie jest lepiej niż poprzednio ale: bo z wody wynurzyła się ogromna macka która podniosła statek, zgniotła go i razem zresztą załogi wciągnęła pod wodę. ten moment mnie rozbił, ale jest dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 rozbił w dobrym znaczeniu czy nie? :) no ale ciesze się że lepszze niż poprzednie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 ja bym tam chetniej zobaczyl gre na podstawie "Cloverfield: Project Monster", jesli chodzi o potwory, bo ten potwor z mackami brzmi tutaj troche jak marynarska stara opowiastka ;p ale zle nie jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 rozbił w dobrym znaczeniu czy nie? Śmiesznym :D Spodziewałem się bardziej jakiegoś wiru czy cuś a tu jeb macka Ale jak już napisałem wcześniej nie jest źle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 dobra, a w jaki sposób ta fabuła będzie przedstawiona w grze? mam nadzieje ze nie same literki tylko jakies intro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Intro będzie na początku kampanii, gdy pójdziemy dowiedzieć się o szczegóły misji.Ggenerał będzie o tym opowiadał, a na ekranie pojawi się filmik (niestety 2D) przedstawiający co się wydarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi