ZeroXbot Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Mam problem. Szukałem takowej funkcji w dokumentacji, ale doszukać się nie mogłem, dlatego zwracam się do was. Chciałbym (używając GMLa) stworzyć sprite'a ze stripa. Potrzebuję tego do dynamicznego rozbierania tilesetu (nie wiem czy to dobrze nazwałem :P ) przy ładowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 co? sprawdź draw_sprite_part Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 GML draw_sprite_part(); draw_sprite_part_ext(); draw_sprite_general(); z backgroundami masz podobne funkcje. EDIT: znowu za wolno :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Dzięki, ale to jedynie wyświetla część sprite'a, a ja chce podzielić tileset na tilesy (według odpowiedniego schematu), każdy z nich jako osobny sprite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Wyświetloną część spritu powyższymi funkcjami możesz narysować do surfaca i z niego zrobić sprita. EDIT: GML sprite_create_from_surface(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi