Skocz do zawartości

w czym pisane

pan123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Czy czasem nie gnębiło was to pytanie w czym napisana gra jest lepsza , ja nie wiem bo dużo osób gada że gamemaker to click czyli łatwizna i gry w nim są głupie i teraz pytanieAnkietaWoleli byście grać w gre w c++ lub innym jezyku tylko nie gm2 .nie zwracacie na to uwagi liczy sie gra.

Anty Ja piszę w C (nie w C++) i z biblioteką allegro i to jest dla mnie praktycznie to samo co GM
Ty weź nie przesadzaj ;o masz jeszcze te głupoty w allegro (itofix) ble. C++ to jakby rozszerzony c więc różnicy dużej niema.

Ja używam GMa tylko do sprawdzenia animacji itd. potem przepisuje do c++.

C++ to jakby rozszerzony c więc różnicy dużej niema.

Gdzieś Ty się nie mył. Różnica jest potężna. Chociażby dlatego, że C++ wprowadza programowanie obiektowe, które jest wręcz zbawieniem niesamowicie upraszczającym proces tworzenia programów w tym gier.

A czy gra jest dobra nie zależy od tego w czym była robiona, tylko od umiejętności twórcy. Można zrobić szajs w C++, a cud miód gierkę w Klik'n'Play.

Może to nie do tematu, ale w Blitz Basicu można fajne gry zrobić :mellow: , dlatego się go uczę, parę przykładowych gierek, http://www.blitzbasic.com/ , po lewej stronie napisane są "Great Blitz Games", i jest tam mni. Autocross Racing , TECNO , takie pytanko, bo ja mam książkę o Blitz Basic i jest tam demo programu do teog języka, i moje pytanie takie, czy jak mam wersję demo programu mogę sprzedawać grę ?

• Filar Społeczności

Ale w cnp łatwiej jest zrobić grę, więc więcej gównianych wychodzi, jak komuś się już chce męczyć w cpp to się już stara, a nie co mu do głowy wpadnie, bo trzeba w cpp przemyśleć co się będzie robiło, więc jakość gier jest większa procentowo na pewno. I ogólnie ma większe możliwośći, a to, że jakaś tam biblioteka jest podobna do gml to nie ma nic do rzeczy. Ale jak gierka będzie fajna to nie będę się zastanawiał w czym pisana tylko zagram.