pan123 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Witam . Czy czasem nie gnębiło was to pytanie w czym napisana gra jest lepsza , ja nie wiem bo dużo osób gada że gamemaker to click czyli łatwizna i gry w nim są głupie i teraz pytanieAnkietaWoleli byście grać w gre w c++ lub innym jezyku tylko nie gm2 .nie zwracacie na to uwagi liczy sie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 No jasne, że w cpp są lepsze gry, a w gm to łatwizna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 No jasne, że w cpp są lepsze gry, a w gm to łatwizna. Anty Ja piszę w C (nie w C++) i z biblioteką allegro i to jest dla mnie praktycznie to samo co GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Anty Ja piszę w C (nie w C++) i z biblioteką allegro i to jest dla mnie praktycznie to samo co GMTy weź nie przesadzaj ;o masz jeszcze te głupoty w allegro (itofix) ble. C++ to jakby rozszerzony c więc różnicy dużej niema. Ja używam GMa tylko do sprawdzenia animacji itd. potem przepisuje do c++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Ja gram tylko w gry napisane w Logo Komeniusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Bo o jakości gry przeważa to w jakim języku jest napisany. Gra do dupy będzie do dupy niezależnie od tego czy w GM czy C++. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Bo o jakości gry przeważa to w jakim języku jest napisany. Gra do dupy będzie do dupy niezależnie od tego czy w GM czy C++. [tuxman_mode]Potwierdzam.[/tuxman_mode] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 [Jaklub]W C++ lepsze![/Jaklub] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 [Jaklub]W C++ lepsze![/Jaklub] zrzynasz ;[ a tak poza tym, dla mnie to naprawdę nie ma znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 C++ to jakby rozszerzony c więc różnicy dużej niema. Gdzieś Ty się nie mył. Różnica jest potężna. Chociażby dlatego, że C++ wprowadza programowanie obiektowe, które jest wręcz zbawieniem niesamowicie upraszczającym proces tworzenia programów w tym gier. A czy gra jest dobra nie zależy od tego w czym była robiona, tylko od umiejętności twórcy. Można zrobić szajs w C++, a cud miód gierkę w Klik'n'Play. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jak wygląda kod CtC w c++ ? Chciałbym obejrzeć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Może to nie do tematu, ale w Blitz Basicu można fajne gry zrobić :mellow: , dlatego się go uczę, parę przykładowych gierek, http://www.blitzbasic.com/ , po lewej stronie napisane są "Great Blitz Games", i jest tam mni. Autocross Racing , TECNO , takie pytanko, bo ja mam książkę o Blitz Basic i jest tam demo programu do teog języka, i moje pytanie takie, czy jak mam wersję demo programu mogę sprzedawać grę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 W licencji musi być o tym wzmianka. Gm, 3dgs mają to wyraźnie opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Czyli np. muszę napisać w credits "gra robiona w Blitz coś tam" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Wiesz co to licencja ? :D To taki dlugii tekst pojawiajacy sie napewno podczas instalacji Blitz Basicu ( albo ktoryms readme ) . Znajdziesz tam napewno szczegóły dotyczace rozprowadzania programu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 No ale mogę czy nie mogę :huh: , nie jestem w tym bystry :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 To kurde przeczytaj ta lincencje i sie dowiedz. Ziutt ci ladnie powiedzial gdzie ona jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Eeeee... ale nie znam angla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ok umowmy sie tak :) . O ile zrobisz jakas sensowna gre ktora mozna byloby sprzedac w ciagu najblizszych 3 lat zafunduje Ci full wersje Blitz Bascia :) i bedziesz mogl na 100% wtedy gry sprzedawac . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ale w cnp łatwiej jest zrobić grę, więc więcej gównianych wychodzi, jak komuś się już chce męczyć w cpp to się już stara, a nie co mu do głowy wpadnie, bo trzeba w cpp przemyśleć co się będzie robiło, więc jakość gier jest większa procentowo na pewno. I ogólnie ma większe możliwośći, a to, że jakaś tam biblioteka jest podobna do gml to nie ma nic do rzeczy. Ale jak gierka będzie fajna to nie będę się zastanawiał w czym pisana tylko zagram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 więc jakość gier jest większa procentowo na pewno bzdura. wychodzi dużo crapów pisanych w C++ (przecież można umieć język i można nie umieć zrobić gry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ziutt, nawet gdybym zrobił to byś nie zafundował, bo po pierwsze chyba kasy nie masz, a po drugie wiesz że jest to nie możliwe :crying: , a nawet gdyby wyszła, to sam by takiej gry nie zrobił :( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 To sie nazywa zaufanie : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Przynajmiej w Twoim wieku :D . Dlatego dałem taką drobną klauzule najblizszych 3 lat . bo po pierwsze chyba kasy nie mas Jestem najbogatszym gmclanowiczem Oo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 W ciągu najbliższych 3 lat, to dopiero nauczę się C++ i Blitz Basic'a :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 To sie ucz 2 razy szybciej, i si enauczysz w 1.5 lat, co ci zostawia 1,5 lat na zrobienie dobrej gry!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi