pan123 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich jestem, tu nowy ale nie nowy w gm-ie. Chciałbym się zapytać, czy w game makerze dużo idzie zdziałać w tworzeniu gier 3D? Może lepiej pozostać w 2D? Piszcie proszę... Edit: Sorry mógłby ktoś przenieść ten temat do vallahali ? Proszę. Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez Mimek Rażąca ortografia. Temat w złym dziale. Warn. Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Lepiej szybko sięgnij po słownik ortograficzny. Gm ma możliwości w 3D ale i tak 2D jest lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Lepiej szybko sięgnij po słownik ortograficzny. Gm ma możliwości w 3D ale i tak 2D jest lepsze. Tak ciekawe gdzie w moim poście masz błędy!! Pokaż bo niewidze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Proszę bardzo: zdźałać Poprawnie: zdziałać mugłby Poprawnie: mógłby Tylko proszę mi tu nie mówić, że bawię się w moderatora, kolega przecież sam poprosił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 jestem ,tu nowy, ale nie nowy w gm-ie ... więc chciałbym się zapytać..? Czy w game makerze ,dużo idzie zdźałać zdziałać? W tworzeniu gier 3D ..? Czy lepiej pozostać w 2D ? Piszcie proszę... Edit: Sory mugłby mógłby ktoś przenieść ten temat do vallah Valhalli ? Proszę Błąd interpunkcyjny pogrubiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Post z rażącymi błędami poprawiono. Błędów nie ma, ale użytkownik otrzymał za błędy warna. Temat był także w złym dziale. Post, który został nagrodzony warnem wyglądał tak: jestem ,tu nowy, ale nie nowy w gm-ie ... więc chciałbym się zapytać..? Czy w game makerze ,dużo idzie zdźałać zdziałać? W tworzeniu gier 3D ..? Czy lepiej pozostać w 2D ? Piszcie proszę... Edit: Sory mugłby mógłby ktoś przenieść ten temat do vallah Valhalli ? Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Racja ;] sory za błędy ortograficzne mam dyslekcje i dysgrafie ale sie bardziej postaram ;-) Ps :wszystko pisze na komurce nie mam office XD .pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Powiem Ci że 2D bardziej cieszy niż 3D ;) W 3D mamy szeroki, rozległy świat a 2D to zazwyczaj mały, niezbyt ciekawy :P Nie sugeruje że nie ma rozbudowanych gier 2D ale dajmy na to Worms Wordl Party czy tam Worms Armagedon małe gry a zabawy jest dużo :] A 3D worms jak Worms 3D lub Worms Maychem to niezbyt mi sie podobały... Może to kwestia gustu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 mam dyslekcje i dysgrafie Stwierdzam, że w dzisiejszych czasach dysleksję i dysgrafię ma według własnych słów 90% internautów. I oczywiście każdy twierdzi, że inni może i kłamią, ale on ma to naprawdę. Epidemia jakaś, czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Grafika 2D jest bardziej szczegółowa, przynajmniej w GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Grafika 2D jest bardziej szczegółowa, bynajmniej w GM BYNAJMNIEJ=/=PRZYNAJMNIEJ. A innych poprawiasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Aaaa stfu, przynajmniej... pomyłka xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A 3D worms jak Worms 3D lub Worms Maychem to niezbyt mi sie podobały Worms Maychem Maychem o Boże. czy w game makerze dużo idzie zdziałać w tworzeniu gier 3D? jak chcesz bawić się w dll-e, to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 W 3D mamy szeroki, rozległy świat a 2D to zazwyczaj mały, niezbyt ciekawy a 2D to zazwyczaj mały, niezbyt ciekawy zazwyczaj mały, niezbyt ciekawy niezbyt ciekawy niezbyt ciekawy niezbyt ciekawy :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zrób 3D, wtedy gracz może zamknąć jedno oko i będzie miał 2D, lol! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 O jak się czepiają ;o literówka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Nie rozumiem tej mody na cytowanie tego samego fragmentu tekstu z pominięciem reszty posta. Raz użyte nadaje sensu, ale nadmierne korzystanie z tej stylistyki odpycha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Ha! to byl moj pomysl, i tylko przezemnie powinien byc uzywany : D Juz z tob an gg paw rozmawialem, 3D w gmie nie ma sensu robic, bo i to kiepskie, i niska poprzeczke ma zalozona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Powiem tak robiłem w 3d oto screeny: http://img242.imageshack.us/img242/1343/15691965.png http://img156.imageshack.us/img156/7517/22152368.png http://img514.imageshack.us/img514/3261/29333832.png http://img30.imageshack.us/img30/9279/37059352.png http://img36.imageshack.us/img36/8707/13507761.png http://img156.imageshack.us/img156/2567/43684369.png http://img338.imageshack.us/img338/8125/94801820.png http://img34.imageshack.us/i/52321425.png/ Niby idzie tam wpakować modele,niby to przestrzenne ale nie widzę sensu w robieniu 3d,bo to 3d gmowe to kiepskie 3d a jak władujesz modele to znowu zaczyna żreć ram więc nie widzę sensu.A w 2d idzie też ładne robić gry,można pod kątem porobić elementy i też to ładnie będzie wyglądać,nie będzie płaskie.3d jak na razie jest mało rozwinięte i nie ma co sobie tym głowy zawracać.2d ogólnie jest bardzo proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ojezus, gibon to kolejne konto lowridera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Dopiero to zauważyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Dopiero sie upewnilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 tak naprawdę pod względem "jakości" grafiki grafika 3d dopiero w ostatnich latach zaczęła doganiać (i przeganiać) grafikę 2d, liczy się jakość bo możesz zrobić coś w 2d na miarę robaczków albo w 3d taki taxi driver, grafika 2d wygrywa bo tam wystarczy zrobić ładne tekstury a w 3d tyle o ile zrobisz model to jeszcze musisz idealnie dopasować grafikę , wszystko zależy od twoich umiejętności i doświadczenia najlepiej zacząć od robienia w 2d a potem przejść do 3d bo przecież najpierw rysujesz oś X i Y a następnie Z :P szczerze mówiąc to 99% gier 3d jakie grałem to modele brzydkie, a grafa... jeszcze gorsza, bardziej kiczowata, to nie chodzi żeby gra była na siłę 3d może być 2d i to 100% lepsza, ładniejsza (było czuć parę lat temu taki bum na 3d niestety :( ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Bo jak sie nie zna podstawowych technik optymalizacji, to pozostaje możliwość użycia tylko badziewnych modeli. Nie zależnie w czym byście taką grę napisali, gm czy c++ czy inne środowisko, to bez zastosowania tychże technik nic wielkiego byście nie zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Mi sie troche jednak że 2D jest bardziej wyrazista XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Mi sie troche jednak że 2D jest bardziej wyrazista XD Co to znaczy to zdanie kmiotku? To coś w stylu ja iść suszarka do włosa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Limit wierzchołków w GM mówi sam za siebie... Dla uświadomienia Tobie wagi tego ograniczenia, poniżej zamieszczam przykładowy porządny model (nie jest specjalnie piękny :P) z wyświetloną ilością trisów: Tu!(odejmij od tego 12, które poszły na skybox :) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Limit wierzchołków w GM mówi sam za siebie... przecież powszechnie wiadomo, że nikt o zdrowych zmysłach do poważnych gier wbudowanego GMowego 3D używać nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 czy w game makerze dużo idzie zdziałać w tworzeniu gier 3D? Limit wierzchołków w GM mówi sam za siebie... przecież powszechnie wiadomo, że nikt o zdrowych zmysłach do poważnych gier wbudowanego GMowego 3D używać nie będzie. Zdaję sobie z tego sprawę i właśnie to miałem zamiar przekazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zdaję sobie z tego sprawę i właśnie to miałem zamiar przekazać. WBUDOWANEGO, inne mogą dawać radę, ale nie sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi