Grabarz Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Witam. Mam oryginalnego cd-keya do Windowsa Visty Home Premium, ale nie dostałem żadnej płyty z windą do komputera, skąd mogę pobrać oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Znalazles naklejke : D? Niezbyt rozumiem twoja sytuacje, kupujac winde, dostaje sie plytke wraz z keyem. Prosisz wiec tutaj o pirackiego Winde, co lamie regulaminek : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Niekoniecznie. Kupując laptopa dostajesz wgraną Vistę na dysku i nalepkę pod komputerem, nic więcej. Ale zazwyczaj jest partycja RECOVERY na której znajduje sie czysta kopia systemu gotowa do wgrania w każdej chwili :) . Zresztą, jeżeli masz klucz, to ściągnij z byle jakiego źródła piracką wersję, wklep oryginalny klucz i będzie wykrywać jako oryginalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 W laptopach Toshiba/HP przy włączaniu wciskasz F10 i masz tryb odzyskiwania systemu. Inaczej nie da się tych systemów instalowac, nie posiadają płyty (można jednak zrobić backup partycji odzyskiwania specjalnym programem, potrzeba dwóch płyt DVD). Z tego co wiem instalowanie gołego XP/Vista kończy się źle, bo brak sterowników do kamer/grafiki/wifi dla takich laptopów. XP nie widzi tez ich dysków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 W laptopach Toshiba/HD przy włączaniu wciskasz F10 i masz tryb odzyskiwania systemu. Inaczej nie da się tych systemów instalowac, nie posiadają płyty (można jednak zrobić backup partycji odzyskiwania specjalnym programem, potrzeba dwóch płyt DVD). No to tak samo jest w laptopach HP ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Miało być HP, napisalem HD, bo szukałem akurat jakiegoś filmu i sie chyba pomyliłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ale ja nie dostałem płyty, ani nie mam takiej partycji, poza tym, nie chcę pirata. Czy jeżeli pójdę do tego komputerowego sklepu w którym kompa kupiłem jest szansa na to, że te płytę znajdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Płyty nie znajdziesz, ale system ci wgrają, jak okażesz paragon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 E tam ja zainstalowałem wprawdzie Win7, bo torrentowa wersja Visty coś mi nie chciała się zainstalować i wszystko śmiga. Wcześniej miałem XP ( zainstalowałem po tym, jak dowiedziałem się, że płyta Visty nie działa... ) i wszystko było w jak najlepszym porządku. Sterowniki ściągnąłem ze strony HP. Dla zainteresowanych mam HP Pavilion 6730s. Grabarz: to, że płytkę masz nieoryginalną nie znaczy, że cały system taki jest. Klucz masz w pełni oryginalny i mogą Ci naskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi