pivot18 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Witam mam pytanie jak używać instance_nearest bo chce się podszkolić ^^ Proszę o dobre wytłumaczenie a w dokumentacji nie znalazłem :< Jak już dajcie link. Che che bez enter'a :D @off: i jak poxi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 znajduje najbliższy obiekt o podanym typie na pozycji x i y :) (parametr notme oznacza, ze nie ma brać pod uwagę obiektu który wykonuje ten kod). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiatrak Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 znajduje najbliższy obiekt o podanym typie na pozycji x i y :) (parametr notme oznacza, ze nie ma brać pod uwagę obiektu który wykonuje ten kod). Całego obiektu czy tylko tej instancji? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 A Można jaśniej? np jak zrobić aby działko było odwrócone do najbliższego punktu i do niego strzelało? Ale nie chodzi mi o grę tylko kod xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 tego konkretnego z którego jest wykonywany kod :) nie wszystkich :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 A Można jaśniej? np jak zrobić aby działko było odwrócone do najbliższego punktu i do niego strzelało? Ale nie chodzi mi o grę tylko kod xd STEP działka: GML cel=instance_nearest(x,y,wrog); Teraz w cel.x i cel.y masz x i y najbliższego wroga. Więc przy pomocy GML point_direction(x,y,cel.x,cel.y) Obracasz działo od niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Supcio dzięki Platyna Masz platynową pionkę xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi