Morro Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Użyłem tego przykładu by zapisywać tylko najpotrzebniejsze dane https://gmclan.org/index.php?plik=167 a zaszyfrowałem zapis metodą XOR https://gmclan.org/index.php?czytajart=58 tylko nie wiem gdzie w skrypcie wczytania wklepać to doXor( sgf ) próbuję tu file_text_read_real(doXor( _file) ) to pisze, że plik nie jest otwarty Halp :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 doXor( file_text_read_real( _file) ) po co xorujesz uchwyt do pliku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 "Error reading real." jaki uchwyt do pliku? EDIT: OMG teraz to wszystko się sypie, nie mogę zapisać ponownie bo znowu plik nie otwarty do czytania ED2: Mógłbyś mi najlepiej napisać jakbyś ty to zrobił żeby save się zaszyfrował i żeby można go było odczytać? Na tym samym przykładzie zapisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 _file to jest uchyt do pliku :) Zwrócony przez file_text_open(); Poza tym, szyfrowanie było do stringów zrobione. GML var czytaj; czytaj = file_text_read_real( _file ); czytaj = czytaj xor twoj_klucz; Cała filozofia. Zastąp klucz swoim kluczem. Zapis: GML file_text_write_real( _file , liczba xor twoj_klucz); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 GML file_text_write_string( _file, string(global.lastspawnx)); napisz mi to na takim, bo nie mogę się połapać xD kod uznaj za 666 GML _file = file_text_open_read( "save.sav" ); global.lastspawnx = file_text_read_real(_file); wczytanie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Zapisujesz stringa, a wczytujesz reala ? GML file_text_write_string( _file, global.lastspawn xor 666); //----------------- var xx; xx = file_text_read_real(_file); global.lastspawnx = xx xor 666; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 No nie wiem, ty tak masz w tym przykładzie, tylko to co zapisuję to i tak liczby. Już sprawdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Bo ja mam do stringów :) I mam read_string wtedy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ok, teraz już wczytuje, ale błędne dane, bo wszystkie ustawia na 1 zamiast np. 500 EDIT: Zauważyłem, że plik savea nie jest szyfrowany, bo po prostu nic w nim nie ma EDIT2: Napisałem od nowa skrypt, i zapisuje wartości, ale równe 0 lub 1 na linijke zamiast np 500 i skrypt odczytywania nie odczytuje tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 "xor" to operator logiczny a nie bitowy - użyj "^". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Dzięki Snake za to "^":D I tobie gnysek za ogół (i tak masz creditsy za przykłady) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi