Axlii Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Witam mam pytanko jak zrobić minimapke dokładnie jak w almorze tzn. na serwerze mam obrazek i jakieś kropki jako objekty E: i jeszcze jedno pytanie jak zrobić wysyłanie emaila na podany adres? Bardzo dziękuje pozdrawiam oczywiście credits Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Szczerze mówiąc to nie wiem jaka minimapa jest w almorze :P Ale znalazłem (znalazłem ! nie napisałem) tutaj przykładzik :D Przykład Radaru Przykład został napisany przez Platynę, więc to jego dodaj w credits :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 no przykładzik niezły ale usunełem linijke x=view_xview[0]+60; y=view_yview[0]+420; i odrazu Failed run game i jakoś wogule nie pasuje mi Mapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 bo ta linijki są ważne i potrzebne, a tak w ogóle to po co ci je usuwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 W almorze minimapa jest taka, że jest jedna grafika z mapą (na serwerze rozumiem) i kazdy obiekt ma taki skrypt: GML drawMeOnMap(); a on wygląda tak: GML (dawMeOnMapgml) draw_sprite(spr_kropka,0,x/22.5,y/22.5); //mapa ma grafike 800x800, room ma 18 000, zatem 18 000/800 = 22.5;</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 dziękuje :) Dziękuje oczywiście credits a jak jest minimapa dasz też eq xD żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 w zasobach gmclanu, masz przecież całą masę przykładów ekwipunku, do wybory do koloru, tylko poszukaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 przecierz napisalem żart ale duzo osob chce ten ekwipunek almorowy :) "masz przecież całą masę przykładów ekwipunku" taa ale nikt nie zrobił almorowego kogo obchodzą kolory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 taa ale nikt nie zrobił almorowego jak nie, ja używam bardzo zbliżonego do almory, żeby nie powiedzieć że takiego samego, więc nie pisz głupot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 ile tych ekwipunków jest ? 100 jeśli tak to sprawdzałem 99 , pokaż to "1" albo może sam to zrobiłeś?? jeśli sam to nie pisze głupot PS : Dasz link xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Powiem Ci, że te dostępne na stronie w dziale z przykładami są lepiej napisane niż ten almorowy. Co do dodawania statystyk dla gracza - po prostu poza tablicą z nazwami itemów trzeba stworzyć taką ze statystykami i przy zamianie itemu odjąć starą a dodać nową wartość. To są zwykłe działania ze znakiem + i -. nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 ehh może są lepsze niż almorowe ale ja kocham almorke :D zamkne ten temat już bo potrzebowałem minimapki nie eq. ale jak by było bym wzioł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi