Deusald (Adamentium) Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam W poprzednim temacie zapytałem jak ustawić wybraną czcionkę w okienku message. Lecz posiadając taki kod: GML message_background(back_message) message_button(spr_button) message_button_font('Colourbars',0,c_white,1) message_text_font('Colourbars',0,c_white,1) Trzeba mieć czcionkę w systemie. Jak zrobić, żeby używał czcionkę dodaną w gm? Adamentium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 kliknac przycisk "Create Executable" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deusald (Adamentium) Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 tak tylko właśnie tak zrobiłem i włączyłem na innym kompie to czcionka była zwykła, inna niż ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Dodać czcionkę do Includes w Opcjach gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deusald (Adamentium) Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Nie działa. Na moim tak ale na innych gdzie nie ma tej czcionki nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Bo musisz w katalog Fonts bodaj rozpakować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deusald (Adamentium) Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 A nie da się jakoś że ja tworze w gm, nową czcionkę i używam ją w okienkach message? Chodzi mi o importowanie czcionek do gm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Nie. Chyba, że własne okienka sobie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deusald (Adamentium) Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Czy możesz mi tylko powiedzieć jak mam to zrobić w tych opcjach, Include. Skąd mam zaimportować tą czcionkę i jakie opcje zaznaczyć aby była wypakowana w fonts. No i jeszcze kod na umieszczenie ją w message. Bardzo mi na tym zależy, więc bardzo cię proszę. EDIT: Dobra dałem czcionkę Arial taką ma każdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi