Hash92 Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 A wiec mam taki problem ze robie multi i juz prawie all mam zrobione jedyny moj problem to kursor... Dziala on na dwie postacie, da sie jakos zrobic zeby drugi gracz mogl sterowac swoja myszka? :P Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 15 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 LOL Zamiast dawać draw_sprite(<...>) daj cursor_sprite = SPRITE <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hash92 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 To jak zamienilem ten kod to postaci nie widac na mapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 To postać też namaluj. Nie rozumiem, masz w kompie jedną myszkę, to jak na multi chcesz dwoma na raz grać? Jeżeli to jest online, to tym bardziej nie wiem dla czego nie może swojej myszki używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hash92 Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Ja nie chce grac na dwoch myszkach xd. Postacie sa namalowane, koles wbija na serwa i nie moze ruszac celownikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 15 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Nom widocznie czymś go blokujesz.... pozycja myszy to mouse_x, mouse_y. Może przesyłasz od drugiego gracza pozycję i dajesz ją myszce tego pierwszego (czy tam obiektowi z kursorem) ? Musisz wtedy rozdzielić obiekty na dwa kursory, jeden dla gracza, drugi dla tego po drugiej stronie kabla. Najprościej, po prostu zrobić drugi obiekt, bo widzę, że masz ogólne problemy z GM, więc nie bedę tłumaczył, jak zrobić to na jedym (a jest co najmniej kilka sposobów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi