Borek Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Witajcie. Przygotowuje się do zrobienia MMORPGa, ale nie z tego projektu tylko z Hidden Swords. To akurat jest strzelanka - widok z góry. Potrzebuje ludzi do testowania. Server jest ONLINE całą dobę ;) DOWNLOAD Zdjęcia: Screen 1 Screen 2 Screen 3 Niestety osoby, które są połączone przez ROUTER i nie mają odblokowanych odpowiednich portów, nie pograją :/ AKTUALIZACJA 12.11.2006 Pozdro ! a to link do tej wersji: Infect Online v3c Jest to wersja testowa, nie ukończona. Temat został odświeżony, dlatego wrzuciłem aktualną wersję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Mozna by sprobowac przez hamachi bo wiekszosc osob chyba jest za routerami. (Sorki ze bez polskich liter ale pracuje na jakims durnym MAC\u gdzie nie ma polskiej lokalizacji.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawli Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 U mnie sorry, ale nie chce ruszyć. BŁĄD SERWERA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Mi się podoba nawet bardzo... Czy gracz Borek i jeszcze jakiś tam to boty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaytek Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Nie działa, "serwer nie istnieje"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 11 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Nie to sa prawdziwi gracze. Sciagnijcie na nowo gre, bo to jest nowa wersja, teraz mozna lepiej kogos trafic, poprawilem kod sieciowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Witam wszystkich. Grzesiek, dobra robota! Twoje produkcje zawsze zaskakują mnie ładną i estetyczną grafiką. Ta pozycja od nich nie odbiega. A dźwiękowa oprawa razem z ów grafiką tworzy naprawdę wybuchową mieszankę - brawo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 NIe powiem, ta gra ci wyszła. Jest nawet dobra, nie mam większych zastrzeżeń. No ale taki typ gier szczerze mówiąc nie intersuje mnie zbytnio. Z 1wszzego postu zrozumiałem że robisz mmorpg z hiden sword, i to jest dobra wiadomość bo hiden sword znacznie bardziej mi się podobał. Co do multiplayer to nie miałem okazji z nikim zagrać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremiah Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Grafika jest genialna!Chylę czoło! Ale niestety z nikim nie pograłem jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Świetna gra , świetna grafika , świetne odgłosy , świetne wszystko !!! Grałem z Borkiem wynik 14 : 1 dla .... Borka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Niestety osoby, które są połączone przez ROUTER i nie mają odblokowanych odpowiednich portów, nie pograją . I to jest właśnie wielki minus dla gry. Nawet jakbym chciał trochę potestować, to niestety wielka klapa. Dlatego pomyśl nad tym, a napewno gra zwiększy swoją grywalność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Popieram Valdemora. Sam też sobie nie pograłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Przecież można ustawić sobię port z którego ma kożystać gra, nie? (mogło mi się pomylić z GMsock). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 12 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2006 Ja już wcześniej śledziłem tą gre, na ofciajlnym forum gm ale nie ściągnełem bo nie miałem z kim grać ;) No ale potem dam edita ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Gooman ma racje. Przez program Hamachi moze kazdy grac, testowalem dzisiaj z Mifą, tez nie mogl, ale jak skonfigurowaliśmy Hamachi to poszłoooo :) W nowej wersji już raczej postawie też serwer właśnie przy pomocy Hamachi i dla nieświadomych napiszę lekką instrukcję co i jak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruce Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Moja ocena: Wszystko cacy... i ocena jest: 9,99/10 - dlaczego?? Troche te sterowanie :} ale reszta SUPER! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 14 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Dzięki wielkie :) Tak więc, osoby, które są za NATem, mogą zagrać używyając tego programu HAMACHI Instalujemy go: Łączymy się na serwer "Infect Online" Hasło: counter Jak już jesteśmy podłączeni, to odpalamy grę Infect Online i logujemy się na adres: 83.17.239.226 lub 83.17.239.227 Zależy na jakim kompie u mnie stoji serwer :) Serwer gry jest włączony całą dobę, lecz niestety HAMACHI nie zawsze, tak więc osoby za NATem nie mogą pograć o każdej porze. Niedługo powinno to się zmienić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Tyle, co mi wiadomo jest nowsza wersja HAMACHI. Link do niego: tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honganime Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Mnie sie podoba jak dla mnie to 10/10 :D pododna do CounteStrike2D ale w Infect Online leprze efekty sa :) np granaty rozwalajace obiekty :D btw... jak zmienic granaty np: na smoke granate? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Spacją zmieniasz typ granatów. Ludzie, grać bo nie mogę sobie z Borkiem poradzić xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honganime Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 dzieki, tylko mam jeszcze jeden maly problem bo moge grac tylko jako Host nie moge wybrac opcji Join wyskakuje mi komunikat: failed to conenct or server doens't exists do tego z bledami :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Spacją zmieniasz typ granatów. Ludzie, grać bo nie mogę sobie z Borkiem poradzić xP Spokojnie, dzisiaj wieczorkiem jak gierka odpali na tym nowym HAMACHI, to se troche popykamy. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Borek masz buga, w menu tam gdzie jest join i host. Jeśli źle się połączysz to wyskakuje wiadomość "failed to conenct or server doens't exists", nie? Potem jeśli będziesz chciał połączyć się z innym serwerem (istniejącym) to wyskoczy Ci ta sama wiadomość, wniosek? Nie zamykasz TCP/IP po nieudanym połączeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Szkoda tylko że u mnie Hamachi po uruchomieniu tak muli kompa, że hej. Tak więc co najwyżej mogę powiedzieć do widzenia ;] Poza tym nie każdy będzie chciał chęć instalować Hamachi tylko dla gry. A na dodatek dalej są użytkownicy Win98, a z tego co wiem hamak, działa tylko z XP... EDIT Zgadzam się z bigsharkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 Jestem przekonany że takie utrudnienia jak np Hamachi zniechęcą wielu graczy. Więc wg mnie teraz powinieneś popracować nad multiplayer aby był dostępniejszy i żeby nie było z tym żadnych klopotów, a potem udoskonalać grę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 No dobra co prawda grałem sam, bo coś się połączyć nie można ;) Ale gra dobra, baa... bardzo dobra. Ale przydałoby się więcej plansz... no bo chyba szybko gra się może znudzić. Według mnie nabije śmiesznie wyglądają, ale może to moja wyobraźnia ;) No i broń włazi w ściane co prawda nie przeszkadza to ale dla estetyki chociaż może ją zmniejszyć. Żeby nie było aż tak tego widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Użytkownicy, którzy są za NATem, i nie mogą się połączyć, muszą koniecznie zainstalować HAMACHI, skonfigurować go odpowiednio, tak jak napisał Borek. Następnie przy odpaleniu gierki podać IP nie te co jest podawane w grze, tylko IP Borka z HAMACHI. Powinno ruszyć. Miłego pykania. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Już z Goomanem pograliśmy dziś. Doszedłem do wniosków że przydało by się poprawić skrypt który odpowiada za zadawanie obrażeń. Jeszcze jedno, jeśli ja hostuje to nie widzę siebie w liście graczy, winno tak być? BTW. Dlaczego globalny nie stoi? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Właśnie przepisuje cały kod sieciowy, bo też mnie to denerwuje kiedy nie zalicza trafień. Musi być naprawde dobry ping, żeby nie było problemu. Co do tego, że nie widać siebie samego podczas stawiania serwera, to znam ten błąd :) Dzięki za uwagę :thumbsup: Globalny Serwer był wyłączony od 5:00 do 12:00 - Ponieważ stał u Ojca na kompie, a ten musiał restnąć system i po prostu zapomniał włączyć serwer B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Jeszcze jedno jeśli robisz tą grę na wysyłaniu wiadomości =] Sprawdź czy po odebraniu wszystkie wiadomości są kasowane, bo po dłuższym graniu zaczyna strasznie lagować. Myślę też że każdej pozycji itd. nie wysyłasz w oddzielnych wiadomościach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi