cysior Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Mam mały problem, chodzi o sprity. Jezeli np. klikne O to sprit wyswietla sie pare razy dopóki nie zadziała alarm. Jak zrobić zeby animacja odgrywała sie tylko raz?? To kod: GML if keyboard_check(ord('O')) and gotowy=1 { if direct=360 or direct=180 { if direct = 360 then sprite_index = spr_c2pr else sprite_index = spr_c2le; gotowy=0; image_speed=1/3; alarm[0]=50; } } alarm[0] GML gotowy=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 animation end GML image_speed = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 animation endGMLimage_speed = 0; Tylko ze te sprity nie sa obiektami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 to jak je wyświetlasz? Zawsze wyświetla sie sprita za pomocą obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Animation end >> image_speed = 0; No właśnie musi być obiekt <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 ja pierwszy raz słyszę, żeby nie wyświetlać sprita za pomocą obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 tzn mam go w gm, tylko nie jako obiekt tylko jako spr edit: jesli sugerujecie sie tematem, to nei chodzi mi o animacjie tylko o sprit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Nom, to jeżeli ma sie zaanimować raz, to w animation end trzeba go zatrzymać. Proste nie ? Przecież tylko obiekt może wyświetlać sprita, zatem nie widzę innego sensu w tym pytaniu. Chodzi o edytor spritów czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysior Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Edit: Dobra dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi