Hipeq Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam;) Robią grę, mój pojazd jedzie po torze na około toru jest trawa, jak zrobić zeby gdy pojazd najedzie na trawę zmniejszyła się jego szybkość?? Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 a trawa to background czy obj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 GML if collision_point(x,y,trawa,1,0) friction=ileś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 GML if collision_point(x,y,trawa,1,0) friction=ileś Chyba GML if place_meeting(x,y,trawka) { friction = 0.5 } else { friction = 0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Trawa to background, mozeci mi to wytlumaczyć obrazkowo jak to wgrać?? Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Musisz albo trawę zrobić jako obiekt albo taki niewidzialny obiekt, którego będziesz nakładał na trawę i dajesz tak jak ci napisał 47x w kolizji: GML { friction = 0.5 } else { friction = 0 } Oczywiście musisz mieć friction zdefiniowane w obiekcie w CREATE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Musisz albo trawę zrobić jako obiekt albo taki niewidzialny obiekt, którego będziesz nakładał na trawę i dajesz tak jak ci napisał 47x w kolizji: GML{ friction = 0.5 } else { friction = 0 } Oczywiście musisz mieć friction zdefiniowane w obiekcie w CREATE. możesz mi to obrazkowo wytłumaczyć?? Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 ,,Oczywiście musisz mieć friction zdefiniowane w obiekcie w CREATE. " - nie wiem jak to zrobić:( Porszę o wytłumaczenie obrazkowe ;) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Nie słuchaj się Egzekutora.Chyba że masz w create ustawioną zmienna friction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Chyba że masz w create ustawioną zmienna friction. Jak to ustawić, proszę o wytłumaczenie !!!OBRAZKOWE!!! ;) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 NIE ustawiaj zmiennej friction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Co ja mam w końcu zrobić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 zrobić obiekt i odznaczyć w nim visible i go w roomie poustwaiać tam gdzie jest trawa, a w somochodzie dać w step: GML if place_meeting(x,y,trawka) { friction = 0.5 } else { friction = 0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 zrobić obiekt i odznaczyć w nim visible i go w roomie poustwaiać tam gdzie jest trawa, a w somochodzie dać w step: GMLif place_meeting(x,y,trawka) { friction = 0.5 } else { friction = 0 } Nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 może ustaw speed-=4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 @UP:To będzie ciągle zwalniać. Edit:a poustawiałeś obiekt ten niewidzialny w miejsce trawy?Zęby zrobić niewidzialny musisz odznaczyć visible.Może zaraz zrobie przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizam7 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Może zrób cały przykład o jeżdżeniu? :) Jeżdżenie po drodze, trawie, oleju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Poustawiałem w miejsce trawy, jakbyś mógł to zrób ten przykład, bardzo Cię proszę ;) Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 https://gmclan.org/up5400_12_cargame.html - Przykład trawki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 https://gmclan.org/up5400_12_cargame.html - Przykład trawki :) Jak ja w to wchodzę to się pojawiają jekieś znaczki, krzyżyki, znaki zapytania... :( Bardzo Cię proszę daj to na SendSpace albo Wyślij TO... Pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 http://www.sendspace.com/file/nuiq81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 10 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 kliknij prawym i zapisz jako ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Wszystko pięknie ładnie, ale jak naciskam strzałke do prou, lub do tułu to samochód sam przyśpiesza, a wsześniej tak nie było ;) Jeszcze jedno pytanie, jak zrobić prędkościomierz?? ;) Pozdrawiam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 @UP:To sobie zrób samochód tak samo jak Ty miałeś. https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...edko%B6ciomierz - Prędkościmierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 A da się jakoś zrobić Licznik Elektroniczny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Taki w stylu Need For Speed? EDIT:Plik cargame.gmk nie istnieje bo zamieniłem go na cargame z prędkościomierzem. >-!Download!-< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Fajny ten prędkościomierz, a mógłbys mi zrobić taki że jest mała rameczka a w środku pisze ile jade km/h??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Masz.Co jeszcze Panie xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipeq Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Masz.Co jeszcze Panie xD ? Znalazłem kiedyś gdzieś jak zrobić licznik okrążeń, pozycje na torze, czasy okrążeń, ale trzeba było mieć zrobionego patcha (taką kreske w kształcie toru) Ja nie umiem zrobić tego patcha, to mój tor (http://img38.imageshack.us/i/tor4.png/)spróbujesz zrobić mi tego patcha?? Pozdrawiam i Bardzo proszę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Po pierwsze patha, a nie patcha. Żebym Ci zrobił patha musisz podać plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi