MeloPL Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam, mam pewien kłopot. Od razu napiszę, że użyłem przycisku "szukaj", ale nic dokładnie o moim problemie nie znalazłem, gdyż jest on dość nietypowy. Otóż pragnę, by animacja postaci zatrzymywała się po wciśnięciu strzałki w górę w takim sprite'cie, jakim była dokładnie przed wciśnięciem tego klawisza, a po spadnięciu na podłoże solid znów kontynuowała animację od momentu zatrzymania. Do tego chciałbym, żeby po wciśnięciu strzałki w górę, gdy animacja jest zatrzymana, można było ją obrócić w lewo i w prawo. To dla mnie bardzo ciężki skrypt, a wielce pomoże. :P PS. Moja pierwsza gra coraz bliżej! Niedługo będzie beta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 image_speed = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeloPL Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Dzięki, dzięki, dzięki! :D Że też o tym nie pomyślałem XD A z resztą skryptu już sobie jakoś poradziłem, co dziwne. :P Zaczynam łapać tego GMLa. :o Co ja bym zrobił bez gmclanu... :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Musiałbyś korzystać z angielskich for xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi