Byamarro Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam. Mam problem, jak sprawić by Bohater (Heroe) ginął gdy Pasek życia się kończy. Życie zrobiłem w klockach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Daj w tym obiekcie "Bohater" Event "No More Health" i w nim klocek "Destroy Instance" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 GML if health<0 then game_restart(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byamarro Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 if health<0 then game_restart(); Gdy ginę gra się zawiesza, prawdopodobnie dla tego że z niewiadomych mi przyczyn po game_restart nadal życie wynosi 0... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 GML if health <= 0 { game_restart(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 GML if health<0 { health = 100; game_restart(); } Edit: egzekutor, przecież dałem prawie identyczny kod, jakbyś pomyślał, to byś wiedział, że Twój nic nie poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 lepiej chyba dać <= niż samo < Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Lipca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 już pisałem w shoutboxie, możesz nawet dać health < 50, to od ciebie zależy. Albo health < 1 :) To tylko zmienna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi