Muuuuczek567 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Tytuł:GMCLAN Forum -> Napisz nowy temat Czołg Opis: W tej grze chodzi póki co o to (to pre-alpha), żeby rozwalać wszystko, co w Ciebie strzela. A jest tego sporo. Jeśli masz pomysł na fabułę, napisz! Oczywiście sam równolegle będę wymyślać fabułę. Download: Tutaj Rozmiar: 2,5 MB (ZIP) Autorzy: Programowanie: Leszek Domaradzki Fabuła: Leszek Domaradzki Grafika: Leszek Domaradzki Muzyka: ściągnięto z płyty CD-ACTION :) Screeny: Kilka dodatkowych słów: to od Was będzie zależało, czy projekt będzie rozwijany. Dawajcie oceny, komentarze, pomysły. Być może znajdziecie się w creditsach. PS: wiem, że to nieodpowiednia godzina, by teraz pisać, zajrzę tu o 09:00 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Masz prawa autorskie do tej muzyki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 A nawet jeśli nie ma, to jaki ma to wpływ na grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ech słaba gra myślałem, że będzie coś lepszego. No i za trudna nie da się przejść :( Ocena: Grafika: 2/5 Muzyka: 2/5 Gameplay: 2/5 Kodowanie: 4/5 Ogółem: 2.5 ~ 3/5 Ps. Następnym razem daj bezpośredni link do ściągnięcia a nie do uploadera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Dzięki za słowa otuchy :glare: To jest przecież wersja 0.0.4, będzie rozwijana, bardziej wyważona. Jak jeszcze 2 osoby potwierdzą, że gra jest zbyt trudna, to ją ułatwię. Aha, gdyby ktoś nie wiedział: sterowanie: Strzałka w górę przyspieszanie Strzałka w dół hamulec Strzałka w lewo skręt w lewo Strzalka w prawo skręt w prawo Ctrl Strzał z działa Shift Strzał z karabinu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Masz prawa autorskie do tej muzyki?? Po co ma mieć jakieś prawa, jeśli to gra freeware? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ja co najwyżej rozwalam 3 czołgi i już dalej nie mogę przejść <_< Myślę, że każdy to potwierdzi, że jest za trudna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Po co ma mieć jakieś prawa, jeśli to gra freeware? No poco mam kupować game makera jak moge miec pirate za darmo i tworzyc gry freeware? Grafa taka se, ale gra mi sie podoba, niestety gre wyrzuciłem bo nie chce łamać prawa i siedzieć w kiciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Gra całkiem całkiem. Mam parę pomysłów broni: - Wyrzutnia granatów - Miotacz ognia - Zamrażacz - Lina - Gaz - Armatka - Działo laserowe - Wyrzutnia ananasów :P i trochę bajerów: - Niewidzialność - Ulepszony armor - Zwiększenie speeda - Osłona - Niezniszczalność - Helikopter - Wydłużona lufa itd... Pozdrawiam :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianpl Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 5+ Ładnie dodaj multiplayera pomoc ci może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Co do muzyki, to jest zezwolenie na korzystanie z niej. Ale chyba ją zmienię, bo większości się nie podoba. Wygląd też poprawię. Kargul - dzięki, też myślałem o kilku takich pomysłach, część z nich się sprawdzi. Napiszę, jaką broń można znaleźć w grze: -działko 20 mm -działko Vulcan -3 poziomy działek plazmowych -działa: 100, 120 mm -działo rakietowe -działo izotoniczne (lub soniczne lub elektromagnetyczne). adrianpl - nie wiem, czy poradzę sobie z multiplayerem, internet podłączyli mi dopiero 2 dni temu. I jeszcze jedno: chyba ułatwię tę grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Gra nawet, nawet :) może troche trudna :P a grafiką nawiązywałeś do gry z pegazusa "Tank"?? Jeśli tak to 4/5 :) P.S: Kargul: To są czołgi... widziałeś kiedyś czołg co ma zamrażacz, miotacz ognia i line? oj chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Gra ma sprawiać przyjemność a nie ma być realistyczna bo, życie nie jest przyjemne :( Ja bym zrobił jeszcze: -laser -uav (wyłącza na 5 sek pobliskie pojazdy) -rakieta chemiczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 A czemu czołg miałby nie mieć miotacza ognia, np w Vietnamie podjeżdżałby do okopu i smażył żółtków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 A potem ich zjadali tylko że gdzie by wozili przyprawę do kurczaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Egzekutor: UAV to niezły pomysł, chętnie go umieszczę. Jest poprawiona wersja, z lepszą grafiką (czytaj: background, zmieniony tile) oraz zmniejszonym poziomem trudności. Link: Tutaj PS: Tak w ogóle, to istniał czołg Churchil Crocodile z miotaczem ognia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 fajnoskie ale w cholere trudne... na razie nie oceniam tylko czekam na lepszą wersję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 To co mogę jeszcze zrobić, żeby ułatwić grę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 To zrób nieśmiertelność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Widać, że łatwiejsze ale nadal jest trudne ;( Zdobyłem 710 pkt :) Może zrób, że się ma 200 hp i apteczki 100 dodają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Sherman M4A3R3 <-- miał miotacz płomieni. Może żeby były rykoszety i ,np jak przeciwnik dostanie to niech mu się popsują gąsienice albo około powrotnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Widać, że łatwiejsze ale nadal jest trudne ;( Zdobyłem 710 pkt :) Może zrób, że się ma 200 hp i apteczki 100 dodają. Policytujmy się - max. 150 hp, a apteczki +60 hp ORAZ mniejsze apteczki +30 hp en_6280 - nie zrobię tego, ale tylko dlatego, że to jest trudne, inaczej miałbyś miejsce w creditsach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 W grę się ogólnie dobrze gra nawet trochę wciąga ale rzeczywiście jest za trudna myślę że czołg powinien być trochę bardziej wytrzymały na pociski wrogów poza tym nie podoba mi się że gdy strzelam z działa do muru to tracę po dwóch - trzech strzałach życie. Ponadto jednak mógłbyś jeszcze bardziej ulepszyć grafikę - milej by się grało. :) Grafika: 2\5 Muzyka: 1\5 Jeden ze względu na to że w ogóle jest bo wcale mi się nie podoba bo chyba nawet nie pasuje za bardzo. Grywalność: 4\5 Ogółem: 2-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 W grę się ogólnie dobrze gra nawet trochę wciąga ale rzeczywiście jest za trudna myślę że czołg powinien być trochę bardziej wytrzymały na pociski wrogów poza tym nie podoba mi się że gdy strzelam z działa do muru to tracę po dwóch - trzech strzałach życie. Ponadto jednak mógłbyś jeszcze bardziej ulepszyć grafikę - milej by się grało. :) Grafika: 2\5 Muzyka: 1\5 Jeden ze względu na to że w ogóle jest bo wcale mi się nie podoba bo chyba nawet nie pasuje za bardzo. Grywalność: 4\5 Ogółem: 2-3 No więc zwiększę trochę zdrowie, widać, że trudno wam się w nią gra. Poza tym nie wiem, gdzie znaleźć sensowne MIDI (tak - MIDI). Byłbym wdzięczny za pomoc. I ostatnia sprawa - z grafiką chodzi ci o to, że jest mało ozdób. Dorobię kwiatki, zwierzęta (będzie można zabić, zostanie mokra plama :)), drzewa, skały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zamiast kwiatków lepiej jak byś dał sporo drzew które po przejechaniu łamały by się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Pewnie nie chodzi o dodtaki, tylko lepszą grafikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 i nie rób tego zabijania zwierząt :( lepiej łamać te drzewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Nie wiem, co widzicie w tych drzewach... Ale one będą, jak chcecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ta gra jest zdecydowanie dużo za trudna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeloPL Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Może niech taka trudność zostanie, ale niech będzie przypisana poziomowi HARD, a do tego zrobiłbyś poziom EASY, w którym wrogowie są wolniejsi, zadają mniejsze obrażenia, na starcie masz większe HP i więcej rzeczy dają powerupy. Myślę, że wtedy by się milej grało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi