bartas Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Mam pytanie, czy ładowanie np. grafiki z zewnątrz ma jakiś sens? Opłaca się tak wczytywać czy lepiej dodać sprita do gry? EDIT: i jeszcze jedno pytanie, bo nie chce zakładać nowego tematu, czy jak obiekt dezaktywuje to jego sprite też zwalniam z pamięci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ładowanie grafiki z zewnątrz ma sens, ale gdy jest jej dużo, bo wtedy gra włącza się szybciej. A dezaktywowanie obiektu powoduje, że nie wykonuje on żadnych akcji i nie jest widzialny, ale nie usuwa sprite;a z pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 wstawiłem sobie żeby mi pokazywało ilość pewnych obiektów to po dezaktywacji wskazywało mi 0 a jak sie do nich zbliżałem to mi już pokazywało więcej (bo ustawiłem sobie dezaktywacje niewidocznych obiektów). A da sie jakoś zrobić żeby zwalniało sprita z pamięci jak obiekt jest dezaktywowany, i ponownie go "wkładało" gdy będzie aktywny? I czy takie rozwiązanie byłoby opłacalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 sprite_index = -1 Mnie działa. PS: Jak zrobić, żeby na forum było widać screena? Nie chcę robić nowego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 30 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Wrzuc go na jakis serwer, np tinypic.com i wez stamtad linka na forum, albo jak masz juz upniety obrazek to wpisz tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Wrzuc go na jakis serwer, np tinypic.com i wez stamtad linka na forum, albo jak masz juz upniety obrazek to wpisz tak kolejny fail. Pliki wrzucamy na darmowy gmclanowy uploader! Czytaj regulamin! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Screenów to nieobowiązuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi