Lukaszekk Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Mam taki problem. Zrobilem kilka misji w swojej gierce i zastanawiam sie jak powrocic z opcji do misji (aby sie nie restartowala). Jest jeszcze jeden problem. Jak zrobic aby bylo wiadomo do jakiej on ma misji powrocic. Myslalem nad tym aby przy uruchomieniu misji zapisywal on nazwe rooma do jakiejs zmiennej jednak nie wiem czy jest to najlepsze rozwiazanie. W kazdym razie prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jest takie cos jak room_previous :P Tylko zaznacz sobie w nim (zakladka settings w roomie) 'persistent' wtedy wszystko bedzie tak jak przed wyjsciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jeżeli opcje, to taka jakby pauza, to ja bym wszystko dezaktywował i zostawił obiekt opcji, a potem na odwrót. Nie trzeba wychodzić z roomu, a gra zostanie jakby "spauzowana" na ten czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszekk Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jeżeli opcje, to taka jakby pauza, to ja bym wszystko dezaktywował i zostawił obiekt opcji, a potem na odwrót. Nie trzeba wychodzić z roomu, a gra zostanie jakby "spauzowana" na ten czas. czyli chodzi Ci o to ze np po wcisnieciu Escape wysuwalby sie panel z opcjami a gra w miedzy czasie byla by pauzowana? jesli tak to szkoda ze nie wpadlem wczesniej na tego typu pomysl, probowalem cos rzezbic aby nazwa room'a w ktorym toczyla sie misja byla zapisywana do zmiennej i naciskajac escape z powrotem wracalo do misji ale nie wychodzilo mi to... dzieki za pomoc :thumbsup: wpadlem na jeszcze jeden pomysl, ze podczas misji naciskajac escape bedzie automatycznie zapisywana gra a wtedy w glownym menu gry pojawi sie Wroc do gry a wtedy zostanie wczytany tamten zapis.(chociaz to nie jest idealny sposob.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Nie, ten Twój nie jest idealny, bo jak zmienisz opcje i wczytasz grę, to stare opcje sie wczytają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi