lasek0110 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Czy w GM istnieje możliwość odtwarzania filmików? Chciałbym, aby po wystartowaniu gry odtworzony był krótki film wprowadzający go gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 show_video to chyba to, ew. poszukaj Jest nawet taki klocek Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jypy Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jeśli wiesz co mam na myśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek0110 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 sorki, nie zauważyłem nie kliknąłem na 'advanced mode' :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 najpierw trzeba miec pełna wersje zakupiona...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 No i najlepiej odtwarzać bodaj WMV, bo pamiętaj - nie kazdy musi mieć takie kodeki jak Ty. A WMV to wbudowany w windowsa format (media player). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HrabiaDrako Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Albo można zrobić tak(to chyba mniej miejsca zajmie:Animacja w gifie i muzyka w tle,tak będzie lepiej chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ta jasne. Nie znasz się na kompresji audio/video, nie wiesz co to są śródklatki etc. to nie gadaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ta, na pewno będzie mniej zajmować... jeśli zrobisz animację gif z 25/30 klatkowego filmu to 1 sekunda filmu czyli 25/30 obrazków będzie przypadać na 1s całego filmu. A jakbyś nie wiedział w klatkach wyraża się płynność obrazu. Więc zrób sobie 30 obrazków gif w rozdzielczosci 800x600 i wytnij kawałek(1s) filmu 800x600 i sprawdz co więcej waży. To jest kompresja. A i obrazek GIF nie może mieć dźwięku więc sam dzwięk sporo zajmie no chyba że to MIDI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 W wersji PRO jest taki klocek "show movie" i tam podajesz nazwę pliku filmu. W dokumentacji jest o nim więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek0110 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 problem w tym, że dźwięku nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 jaki format filmu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek0110 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 *.avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 a jakim kodekiem kompresowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek0110 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 zrobiłem animację w blenderze i zapisałem do avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 w opcjach eksportu/zapisywania mogłeś sprawdzić jakimi kodekami kompresuje obraz oraz dźwięk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek0110 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 filmik normalnie się odtwarza, ale brak dźwięku, a Blender korzysta z kodeka MPEG 4 Avi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 postaraj się aby dźwięk kompresował kodekiem mpeg 3 (czyli znane mp3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek0110 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 przekonwertowałem TVC i teraz dźwięk działa :D zmieniłem typ kompresowania dźwięku i teraz działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi