Kosmitak Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam. To mój pierwszy przykład. Tak ja w temacie jest to przykład strzelanie w 4 kierunki świata. Jest to na pół z klockami i kodami. Bardzo noobowy sposób wykonania. Download >>>> :krider: <<<<< Myślę że początkującym się przyda. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 90%Klocków 10%Kodu Jak naciskam dwa klawisze to strzela w dwie strony. Ja bym zrobił to na direction. Możesz tylko jak idziesz sztrzelać???!!! O.O Wystarczy dać w evencie Space Press kod: b = instance_create(bullet,x,y) b.speed = 10 b.direction = direction Pała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Przecież wykonanie takiego czegoś w grze top-dwon to tylko tyle: Step: GML if (keyboard_check_pressed(vk_space)){instance_create(x,y,pocisk);} I w Create pocisku: GML direction=hero.direction; speed=4; Edit: 47x prawie identycznie XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmitak Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ale ja to robiłem tylko dla takich którzy wo gule nie wiecom jak się robi gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boom Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 czyli min dla ciebie :rolleyes: jak na pierwszy przykład zamiast 1/5 dam ci 2/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 No i po to jest FAQ... pała, ale się starałeś, więc.... pała! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 a sa tu tacy jeżeli to nie fake konta? >_> przykład jest be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmitak Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 czyli min dla ciebie :rolleyes: jak na pierwszy przykład zamiast 1/5 dam ci 2/10 Dla twojej wiadomości jak bym nie umiał pisac gier to bym się nie zabieram za RPG Matematyk się znalazł każde chyba dziecko wie że to to samo. żal.pl Farkraj jeżeli o to ci chodzi co ja myślę to ja ci powiem, że mam tylko tu jedno konto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 @up ... może pożyczyć ci sznurka? Przykład jest po prostu do bani. A to że robisz jakieś kijowe RPG z przykładów innych nie znaczy że coś umisz. Sry - mocne ale takie są fakty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmitak Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Następny typek który nie wie a się odzywa. I nie robię tego z przykładów innych :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 @kosmitak Nie chodziło mi że niby ty masz fake konto ale o to że niema na gmclan'ie ludzi na których poziom jest ten przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmitak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 A z kąd wiesz, może jakiś typek się zarejestruje który przed chwilą ściągnął sobie gm i nie wie nawet od czego zacząc. :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 DnOoOoOo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 26 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 To, żebyś nie marudził ja bym ci dał 1/10, a nawet przedszkolaki wiedzą, że to nie to samo co 1/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 GML for (i=0; i<360; i+90) { a = instance_create(x,y,obj_pocisk); a.direction = i; a.speed = 10; } Cały przykład. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi