eXcLiFe Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Witam oto przykład http://www.gmclan.org/up652_11_light.html który pokazuje jak łatwo można zrobić światło w grze (np. tak jak w Diablo 2). Przykład ma 1 wadę :/ robi efekt "Invert" ale ogólnie dobry dla początkujących :P Pozdro eXcLiFe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Jakiś czas temu się pytałem niedawno dosyć jak zrobić oświetlenie z jakimś prostszym przykładem a nie z żadnymi cieniami i bajerami to nikt mi nie odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Ktoś zrobił by zrzut (kilka, nie 1 :P) =] Narazie niechce mi się tego ściągać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Przykład bardzo przydatny w niektórych grach, lecz sprite'y nie mają włączone transparent, jeśli jest oświetlenie (widać zielony prostokąt, to samo z minami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 1 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Przykład bardzo przydatny w niektórych grach, lecz sprite'y nie mają włączone transparent, jeśli jest oświetlenie (widać zielony prostokąt, to samo z minami). Pisałem że spowodowane jest to efektem "Invert" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Widziałem ten przykład na gamemaker.nl (forum) =] Ile ty w to pracy włożyłeś, he? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 ----------> http://forums.gamemaker.nl/index.php?showtopic=163769 <---------- 100 razy lepszy przykład ze śwaitłem.... i niestety 100 razy trudniejszy do opanowania :3, w jego skałd wchodzi zaawansowany system cieni, roznego rodzaju punkty oswietlenia, zmiana wielkosci swiatla, koloru, sily oswietlenia itp... Jak by ktoś chciał się dowiedzieć jak korzystać z tego "silnika oświetlenia" to walić do mnie !! Moim osobistym zdaniem najlepszy system oświetlenia jaki kiedy kolwiek widzialem do gier 2D !! Co do przykładu prezentowanego przez eXcLiFe w tym temacie, to w sam raz dla początkującego !! Pozdro !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2006 Heh, już od 3 miesięcy jest jednym z lepszych. I wcale nie jest taki skomplikowany ;) Trzeba przyznać że daje fajne efekty =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 14 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2006 a mi flary nie działają :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Super tylko że to działa tylko na zarejstrowanej wersji a na niezarejstrowanej już nie może ktoś podać przykład na niezarejstrowaną wersje gm-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Super tylko że to działa tylko na zarejstrowanej wersji a na niezarejstrowanej już nie może ktoś podać przykład na niezarejstrowaną wersje gm-a Czy nie możesz zrozumieć, że nie wszystkie opcje chodzą na niezarejestrowanej wersji Q_q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Jak chcesz coś odświeżyć aaaaaa, to sobie żuj gumę Winterfresh, a nie tematy na forum. :P (joke) Nie wszystkie funkcje działają na niezarejestrowanej. 60zł to może i dużo, ale nie aż tak bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 kUPIŁ BY MJĄJAK BYM MIAŁ JAKIŚ ZAROBEK Z TYCH GIER A TAK DLA ZABAWY TO RACZEJ NIE DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 @up Zachowujesz się jak dzieciak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 To ty chcesz zarabiać na tych grach? :blink: Lepiej zacznij zarabiać po zarejestrowaniu GM-a, bo inaczej ludzie będą się załamywać na widok loga GM-a w kupionej grze przy loadingu. Porada: - dla dzieciaka: odkładaj sobie z kieszonkowego aż będziesz miał 60zł lub opróżnij skarbonkę - dla dorosłego: odkładaj sobie z pensji aż będziesz miał 60zł na GM-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi