Phoenix Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witajcie, kurde mam taki prosty problem, który mi krew psuje i nie wiem jak go rozwiązać, chodzi mi tu o te białe miejsca w spritach. Jak się ich pozbyć ( zwłaszcza, że tylko na niektórych taki coś występuje)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 pixel w lewym dolnym rogu sprita jest kolorem przeźroczystości, czyli tym który nie będzie rysowany. wstaw tam biały kolor i będzie :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Napewno masz sprite z Anty-Aliasingiem.W edycji sprita tło wypełnij na inny kolor(nien nie czarny) i usuń białe piksele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 lepiej zrób drugiego sprajta w odcieniach szarosci, jako maske widocznosci sprajta tamtego (im bielsze miejsce tym bardziej widoczne), potem ustawiasz sprajtowi maske widocznosci tak: sprite_set_alpha_from_sprite(sprite,maska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 chyba będzie trzeba zrobić maskę, bo bez tego ani rusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Czasami zwykłe zaznaczenie "smooth edges" wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Rozwiązanie Marka pomogło, dzięki! Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi