MaciekK Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Mam pytanie jak ustawić, żeby jakiś obiekt np. samochód jest zawsze na środku ekranu w grze 3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 czyli podążanie kamery za samochodem? robisz gre czy modeler? (w sumie w obydwu na to samo wyjdzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ustawić "Oko" kamery na dany obiekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Tak chodzi mi o podążanie kamery za samochodem. Ale myślałem że prościej będzie że kamera sama będzie jeździła a samochód dam na środek ekranu. Tylko nie wiem za bardzo, jak ustawić samochód na środek ekranu, bo jak próbowałem x = view_xview +320 y = view_yview +240 to nie działało. Bo to chyba tylko jest do 2d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi