Dawka83 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam mam sobie stronkę i są na niej jak na razie dwa odnośniki. Pierwszy więcej a drugi strona i chcę aby jeden się otwierał to druki się zamykał. Używam biblioteki jQuery. oto kod mojej jak na razie ubogiej stronki: <html> <head> <title>Strona</title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" /> <script type="text/javascript" src="jQuery.js"></script> <script type="text/javascript"> $(document).ready( function() { $("#link").click( function() { $("#more").toggle("normal"); }); $("#strona").click( function() { $("#site").toggle("normal"); }); }); </script> </head> <body> <div>Witaj: <a href="#" id="link">więcej</a>, <a href="#" id="strona">strona</a>.</p> <p id="more" style="display: none;">Piszemy coś o stronce</p> <p id="site" style="display: none;">Kod strony www</p> </div> </body> </html> Edit: Dopiero zacząłem naukę tego języka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 <script type="text/javascript"> $(document).ready( function() { $("#link").click( function() { $("#more").toggle("normal"); $("#site").slideUp("normal"); }); $("#strona").click( function() { $("#site").toggle("normal"); $("#more").slideUp("normal"); }); }); </script> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Dzięki gnysek! Tego nie znałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Hmm, w sumie to logiczne, że można na raz kilka rzeczy zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 dobra nie będę zakładał nowego wątku powiem tu.. A więc: jak zrobić takie coś że dana funkcja w html nastąpi po jakimś czasie albo tylko raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 setTimeout() i setInterval() bodajże, pierwszy argument to czas w MS, drugi to funkcja do wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 setInterval o ile pamiętam powtarza ciągle co jakiś czas. setTimeout wykonuje tylko raz po określonym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi