Vianom Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Trudno to będzie wytłumaczyć. :o No więc tak , mam obiekt który ma na samym początku ustawiony sprite "obiekt stoi" , i gdy nacisne spację mam zrobione że włącza się animacja "wyskok" i chciałem zrobić tak żeby po zakończeniu animacji dopiero skoczył. :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 A więc, mi też będzie to trudno wytłumaczyć :D . W danym objekcie wybierz Animation End i tam wpisz, to co ma się zrobić po zakończeniu animacji, czyli skok objektu. Animation End znajdziesz wybierając w Add Event, Other. Miłego tworzenia. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Lutego 2006 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 dodam od razu że będzie trzeba użyć if sprite_index=nazwa_sprita then ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 qnysek - i właśnie o to mi chodziło bo sam wiem że jest taki event "animation end", dzięki wam :thumbsup: EDIT: pojawił się kolejny problem, może wiecie jak zrobić coś takiego że im dłużej trzymam klawisz to załóżmy wyżej skacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 EDIT: pojawił się kolejny problem, może wiecie jak zrobić coś takiego że im dłużej trzymam klawisz to załóżmy wyżej skacze? W zależności jak to masz rozwiązane. Napewno trzeba będzie zmienne skoku dodawać. Napisz Twój scrypt skoku. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi