Kinimod Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam, mam pytanie : jak zrobić w js dodanie do zmiennej liczbę za pomocą buttonu np. //skrypt js <script type="text/javascript"> var zmienna=1 function zmienna1(){ //i tu ma być "zmienna += 1" } </script> //button <input type="button" onClick="zmienna1()"> Dziękuję za wszelką pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 jeżeli zmienna +=1 nie działa, to pewnie zmienna = zmienna +1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 niestety gnysek próbowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 <script type="text/javascript"> var zmienna=1; function zmienna1() { zmienna +=1; alert( zmienna ); } </script> <input type="button" onClick="zmienna1()"> u mnie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 no działa ! ale nie do końca mi oto chodziło patrz po dodaniu document.write( zmienna ); robi tak : 12345678910111213... a mi chodzi żeby było tak 1 potem zamiast jedynki było 2 itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 No to czyść dokument przed zapisem? <Nie znam żadnej funkcji, po prostu podobnie jest w GM, więc, może i tu?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 niestety nie jest jak w gm bo w gm po dodaniu do zmiennej liczbę gm tą zmienną traktuje także jak liczbę i wtedy się spokojnie dodaje a w JS jest inaczej może trzeba dać ID zmiennej żeby JS zaczął traktować ją jako liczbę nie wiem co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 document.getElementById('jakeisid').innerHTML(zmienna); ... <div id="jakiesid"></div> lub w jQuery: $('#jakiesid').html(zmienna); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 String != Int W JS nie można od tak po prostu pomieszać typów ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 19 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 wsadź mi ten kod do tego : <script type="text/javascript"> var zmienna=1; function zmienna1() { zmienna +=1; } </script> <input type="button" onClick="zmienna1()"> bo nie bardzo umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 19 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 JS dopisz do JSa, HTML do HTMLa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinimod Opublikowano 20 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 użyj sobie jQuery :) czysty JS to już przeszłośc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi