Pablo-GM Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam , Chcialbym nauczyć sie malować portrety tabletem , aczkolwiek nie wiem jak sie za to zabrać. W internecie nei moge znalesc zadnych tutoriali wiec was prosze o pomoc, kilka rad na czym się skupić najbardziej, być może Wy znacie jakieś tutki, to też chętnie się z nimi zapoznam :) z góry dziękuję. PS robie w photoshopie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 1.Najpierw naszkicuj sobie na kartce kogoś portret , lub też weś gotową fotke ( ale lepiej własny szkic :)) , 2.Zeskanuj 3.Obrysuj linie w PS 4.Pozdziel swój portret na kilka kolorów, np. twarz(np. żółty),włosy(brązowy),i jakieś ubranie - każdt kolor inna warstwa 5.Zacznij każdą warstwe cieniować , ustalając sobie wcześniej miejsce padania światła. 6.Po obrysowaniu,pokolorowaniu i pocieniowaniu wszystkich warstw (twarz,włosy,ubranie) możesz sb stworzyć jakieś tło fajne albo z neta coś wziąść i dodać jakieś ciekawe efekty do całości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Właśnie miałem założyć podobny temat. Również szukam tutoriali na ten temat, również tworzę w Photoshopie :jezor: Przyłączam się do prośby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xarfron Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Coś takiego znalazłem może wam się przyda (jeśli znacie angielski) http://www.artyfactory.com/portraits/drawi...of_a_head_1.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 http://helps.pl/index.php?option=com_alpha...9&Itemid=60 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Wkładasz pod tablet czyjeś zdjęcie, obrysowujesz i masz! A potem otwierasz photoshopa i edytujesz... A co do robienia własnych twarzy, nie mam pojęcia :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 21 Czerwca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 A co do robienia własnych twarzy, nie mam pojęcia :( To masz kiepską wyobraźnię. Markuz wam wszystko łopatologicznie wytłumaczył, czego chcieć więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Tera trza tylko trenować p:. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi