KozakPL Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 Siema.Właśnie robię przykład wczytywanie kilku języków v2 na tą stronę ( xD ) i muszę was poprosić o pomoc xD mam confing create: GML ini_open("config.ini"); aJezyk=ini_read_string("Ustawienia","WybranyJezyk","WybranyJezyk"); ini_close(); if aJezyk='Polski' { ini_open("Polski.ini"); t1=ini_read_string("Jezyk","t1","tt1"); t2=ini_read_string("Jezyk","t2","tt2"); t3=ini_read_string("Jezyk","t3","tt3"); ini_close(); } if aJezyk='English' { ini_open("English.ini"); t1=ini_read_string("Jezyk","t1","tt1"); t2=ini_read_string("Jezyk","t2","tt2"); t3=ini_read_string("Jezyk","t3","tt3"); ini_close(); } i obj menu draw GML draw_set_font(fnt1) if m1=1 { draw_text(25,10,string(confing.t1)) draw_text(5,40,string(confing.t2)) draw_text(5,70,string(confing.t3)) } if m1=2 { draw_text(5,10,string(confing.t1)) draw_text(25,40,string(confing.t2)) draw_text(5,70,string(confing.t3)) } if m1=3 { draw_text(5,10,string(confing.t1)) draw_text(5,40,string(confing.t2)) draw_text(25,70,string(confing.t3)) } i Błąd Gratis: GML ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 I nie wiem o co chodzi xD Będę wdzięczny za pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object menu: Error in code at line 4: draw_text(25,10,string(confing.t1)) at position 33: Unknown variable t1 Nie ma zmiennej t1. Może literówka? confing - config ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 obiekt menu draw może się tworzyć szybciej niż obj confing. to może być przyczyną błędów. albo w ogóle nie masz confing w roomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozakPL Opublikowano 15 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2009 No właśnie nie ;/ Kilka razy tworzyłem na mapie confing a potem menu I mam problem malutki: GML //create ini_open("config.ini"); AktualnyJezyk=ini_read_string("Ustawienia","WybranyJezyk","Jezyk"); ini_close(); i daje w draw żeby pisało zmienną to mi czyta Jezyk a nie zmienną w ini ;/ Roki: Wiem co tam pisze ale nie wiem czemu :D O sory...Jednak literówka...ale taka nie widoczna :D dziex za pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi