Roki Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Potrzebuje zrobić takie coś: Nick Status Nick Status I dla każdego nowe nicka tworzy osobny log, to ma być taka lista serwów, a jeżeli dany serwer nie istnieje to go tworzy. Najlepiej w PHP, przez GET, strona będzie otwierana przez GM, a log dodawany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 stwórz sobie skrypt add_user.php, a w nim tworzenie pliku z logiem i reszta co tam tylko chcesz.. Drugi skrypt odczytuje logi i zwraca info do gm'a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Do GM nie musi zwracać info, ale czy możesz mi to napisać, bo ja na PHP się nie znam, na GET troszke, ale operacja na plikach, nie umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 [user_add.php?name=Marek.S] $user_name = $_GET[ 'name' ]; $file = fopen( $user_name. ".txt", "w" ); fwrite( $file, "coś tam sobie wpisujesz" ); fclose( $file ); i chyba to wszystko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 A wyświetlanie dla każdego usera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 a gdzie Ty chcesz to wyświetlać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Na stronie, mogło by być w GM, ale nie wiem jak, więc na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 przeszukaj folder, bądź w innym pliku zindeksuj nazwy użytkowników :) wszystko to zwracasz przez echo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Ale, czy możesz dać mi kod? Ja się nie znam na PHP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 próbowałem coś teraz napisać, ale bez jakiegoś edytora typu notepad++ nic Ci nie wyskrobie :P jak będę w domku, na swoim kompie to Ci napiszę. Jak chcesz pisz na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Pamiętaj, że kod jest w charakterze czysto edukacyjnym: <?php /* * Struktura plików: * Nazwa: $(USERNAME).txt * Treść: $(STATUS) **/ if( $argc >= 0 ) { define('NEXT_LINE', "\n"); } else { define('NEXT_LINE', "<br />"); } $usersDir = './users/'; // Pamiętaj aby zakończyć slashem! - ścieżka do plików z użytkownikami $Data = array(); foreach( scandir( $usersDir ) as $File ) //Skanujemy folder o podanej wcześniej ścieżce, oraz dajemy to na pętlę { $Tmp = explode('.', $File ); //Rozczepiamy nazwę pliku wg. separatora "." if( end( $Tmp ) == 'txt' ) //Sprawdzamy czy ostatni element tablicy - ciąg znaków jest równy "txt". Czyli czy plik ma rozszerzenie .txt { $Data[] = array( 'name' => $Tmp[0], 'status' => file_get_contents( $usersDir . $File ) ); //Wwalamy wszystko do tablicy na której będziemy mogli później operować. Struktura prosta. } } foreach( $Data as $User ) { echo $User['name'] . " => " . $User['status'] . NEXT_LINE; } ?> Definiowanie znaków nowej linii możesz usunąć itp., generalnie powineneś sam spróbować go przepisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 11 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 E.... useradd.php <?php $user_name = $_GET[ 'nick' ]; $status = $_GET[ 'status' ]; $file = fopen("users/" .$user_name. ".txt", "w" ); fwrite( $file, "$status" ); fclose( $file ); ?> I nie tworzy pliku wogóle :/ Dlaczego? A przez to że nic nie ma server.php nic nie pokazuje, pomocy :crying: @E:Nie ustwiłem 777 aby każdy mógł dodawać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi