kapcior7 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 taj kak w temacie chodzi mi o to ze mam goscia który kolizuje z drzewem dodaje mu sie drewno +=3 i drzewo zmienia sprita na sprite_drzewo2 i gosciowi sie ciagle dodaje a tak ma nie byc... ma tylko byc zeby raz mu sie dodalo i raz sie sprit zmienil ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 GML if sprite_index != sprite_drzewo2 { sprite_index = sprite_drzewo2; global.drewno +=3; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcior7 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 ale ja mam 5 spritów i maja sie zmieniac tak ze gosciu kolizuje z drzekiem ale zaraz pokaze co mam w GML w drzewku : GML if place_meeting(x,y,object0) and sprite_index = sprite2 sprite_index = sprite3 if place_meeting(x,y,object0) and sprite_index = sprite3 sprite_index = sprite4 if place_meeting(x,y,object0) and sprite_index = sprite4 sprite_index = sprite5 if place_meeting(x,y,object0) and sprite_index = sprite5 instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi