XxMichałxX Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Grzebiąc kiedyś w kodzie php-fusion napotkałem takie cos że plik jakiś byl i w nim na przykład: costam[300]='Użytkowników online' costam[301]=' gości.' itd itp. i ten tekst z tego sie wyswietlal. Czy to bylo ini czy co? Bo byloby mi takie cos bardzo potrzebne na strone, ale nie wiem jak czegos takiego uzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Nie do końca rozumiem. Na moje oko to zwykłe przypisanie stringa do komórki tablicy. Weź powiedz jakoś jaśniej o co ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 plik_z_danymi.txt: tekst[1]='Siemano na stronie '; tekst[2]='ty noobie!'; index.php: echo tekst[1].tekst[2]; i jak zrobic zeby importowac te tekst 1 i 2 do tablicy w index.php? edit: a potrzebne mi to do tego ze np dane[1]=bgkolor i sobie szybko ustawiam i odrazu jest na wszystkich stronach a tak musze na kazdej zmieniac. i kazda ma brac z dane.txt dane[1] bgcolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Może po prostu includują ten plik tekstowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 no ale wtedy bym musial do kazdej zmiennej plik tekstowy robic a tak w jednym bym mial pelno danych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Nie musiał byś. Zrobił byś sobie plik tekstowy: $t[0]=235; $t[1]="2fgj"; $t[2]=111111; Chociaż nie widzę w tym żadnego zastosowania. :) Ewentualnie możesz też zrobić taki plik: t[0]=235 t[1]="2fgj" t[2]=111111 I zamiast include zrobić to na file(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 aha no fakt. dobra thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Czerwca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zwykła tablica jak w GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi