47xxxxxxxx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Dawno nic nie dodawałem ,dlatego zrobiłem przykład menu(drugi). No... co tu opisywać ,pokazujemy wiadomość,zmienna menu odpowiada za nacisnięty przycisk.Później w menu_action...zresztą,sami zobaczycie :D >>>DOWNLOAD<<<(26KB) A i tylko GM7! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 totalnie nie przydatne... btw. twoja sygnatura jest ekhm... no Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Nawet tego nie ściągnąłeś <_< (chyba nie masz GM7) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Brzydkie, niepotrzebne i na tyle łatwe do wykonania, że przykład był zbędny. A wykonanie tragiczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 daj gmsześć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Mazo:Dam w edicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zawartość przykładu: 1 Sprite 1 Background 3 Skrypty GML (menushow) menu = show_message_ext(argument0,argument1,argument2,argument3) GML (menuoptions) message_alpha(argument0) message_background(argument1) message_button(argument2) GML (menuactions) if menu = 1 { execute_string(argument0) } if menu = 2 { execute_string(argument1) } if menu = 3 { execute_string(argument2) } 1 Obiekt GML (Create) menu_options(0.3,bg_message,spr_button) menu_show("Menu","Nowa gra","Opcje","Wyjscie") menu_actions("show_message('Wybrano nowa gra')","show_message('Wybrano opcje')","game_end()") 1 Room z tym obiektem. Dla tych, którzy nie mają siódemki lub nie mają zamiaru ściągać tego pliku ( a nie polecam ściągać, strata czasu ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
47xxxxxxxx Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Oceniać,inaczej sam siebie ocenie na 5/5! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Proszę bardzo: 1/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZG Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Fajne, ale małe. I nieprzydatne. Gdyby było duże, to już inna sprawa. 2.5/5 Gdybym mógł oceniać to postawiłbym 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 1/5. Buahha! Takie coś to jak ja pierwszy raz gma miałem zrobiłem o_O, więc: wolę już normalne menu takie jak robią początkujący (nawet te niepasujące tła i paintowe napisy.) nawet się nie zmęczyłeś, w jakim czasie to zrobiłeś? A może zrobiłeś to specjalnie, by nabić se posty, bo co? BO INACZEJ NIE UMIESZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi