kokon101 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Hej! Jestem początkująca w sprawie robienia gier.... Szczerze mówiąc dosyć kiepsko mi to idzie .... <_< Stwierdziłam ,że najłatwiej będzię zrobić gre typu Pacman :jezor: Zrobiłam 1 room ,ale nie wiem jak zrobić by postać się pruszała! I Żeby potwory się ruszały itp. Błagam pomóżcie bo nie moge się połapać! :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinacz933 Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 najlatwiej bedzie jesli zobaczysz jak jest to zrobione w przykladzie pacman w katalogu examples ...chyba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Wytłumaczenie zajełoby dużo miejsca, więc wejdź na stronę www.gamemaker.nl/tutorial.html i pościągaj sobie przykłady :) Powinny Ci pomóc. PS. A w ogóle witam drugą (dobrze policzyłem?) kobietę na GMClanie, która coś pisze! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Na GMCLANIE też są różne kursy i przykłady, radzę przejrzeć... O ile dobrze pamiętam Tymon pisał poradnik dla początkujących, ale mogę się mylić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Wszystko co napisali ale dodam ,że takich tematów już było kilka :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 19 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2006 Dobrze myślisz że warto zacząć przygodę z gm od pacmanów itd., ale możesz poszukać jakieś przykłady w necie , przecież nie podamy ci wszystkiego na tacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi