szpaq99 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 c++ kurs - znacie jakiś darmowy i przeznaczony dla twórców gier czy coś A mega tutek od zera do kodera dobry jest ???????????????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 GameDev.pl - tam znajdziesz kursy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 ale co w jakiej kolejności przeczytać aby napisać pac mana a i co polecacie do pisania gier borlanda ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Za darmo nie ma dobrych. Ja niedawno kupiłem Symfonię C++ wydanie rozszerzone z 2008. Polecam, bo tak naprawdę 60-70 zł to niewiele, szczególnie, że prostym i zrozumiałym językiem to napisano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 A znalazłem w domu taką ksiązke Symfonia C++ Jerzy Grębosz Edit: opłąca sie ją czytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 http://lmgtfy.com/?q=kurs+c%2B%2B każdy jest dobry, wystarczy se dopasować i jest już git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 a e czym pisać gierki czy programiki więc zabieram się za megatutek od zera do kodera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Chodzi ci o IDE? Polecam Visual C++, ale dla początkującego lepszym rozwiązaniem będzie Dev-C++ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 CrackGM, co ty gadasz? Jaki znowu podział dla początkujących? Od razu Visuala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Ja polecam: http://kondel.ko.funpic.de/?pid=4 - dla początkujących i o grach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 CrackGM, co ty gadasz? Jaki znowu podział dla początkujących? Od razu Visuala.Czasami może go denerwować debug. W visualu trzeba "umieć" poustawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 czemu jak chce w dev c++ użyć funkcji void main np jak mam taki kod GML #include #include #include void main() { std::string strImie; std::cout << "Podaj mi swoje imie" <<; std::cin>> strImie; std::cout<< "Twoje Imie to" << strImie << "." << std::endl; getch(); } wyskakuje mi to "6 C:\Documents and Settings\Maniche\Moje dokumenty\Cpp\BezNazwy1.cpp `main' must return `int' " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 int main() { std::string strImie; std::cout << "Podaj mi swoje imie" <<; std::cin>> strImie; std::cout<< "Twoje Imie to" << strImie << "." << std::endl; getch(); return 0; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 9 Maja 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Bo main musi być int, tak jak mówi error. Z tego co wiem, to na koniec powinno być jeszcze w main() return 0; chociaż i bez tego program powinien pójśc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Bo main musi być int, tak jak mówi error. Z tego co wiem, to na koniec powinno być jeszcze w main() return 0; chociaż i bez tego program powinien pójśc.Pójdzie, pójdzie ;> BTW. spaq: nie mogłeś sam wywnioskować że trza int i return dodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 chociaż i bez tego program powinien pójśc. Bez returnowania? Nie pójdzie, bo skoro funkcja ma typ int to ona musi coś zwracać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 ale main jest jako entrypoint wiec kompilator postara sie o to aby umiescic niejawne zwracanie wartosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi