Pawelnr1 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Tytuł: Tanks: Global Domination Gatunek: strategia platformowa Opis: Być może ktoś pamięta starą zapowiedź tej gry (pod nazwą "tank war") Niestety projekt padł. Po Sześciu miesiącach postanowiliśmy odkopać Projekt. Zrobiliśmy już: -Jeżdzenie czołgiem -Wybór koloru czołgu -strzelanie -siła strzału, moc pocisku W końcowej wersji będzie tryb multiplayer, Tryb dla jednego gracza, Poziomy trudności, sklep z paliwem, panczerzem i mniej lub bardziej szalonym uzbrojeniem (Od zwykłego pocisku poprzez wyrzutnie żółwi, kończąc na zemście pana lucyfera :twisted: ) Możliwość upload'owania swoich wyników i dużo dużo więcej Autorzy: Programowanie:Marcin1147 Pomysł Pawelnr1 Grafika: Pawelnr1, Marcin 1147 Muzyka: Narazie brak Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Zapowiada się nie nagannie. Widziałem już kilka gierek tego typu ale mam nadzieję, że ta gra będzie lepsza :) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Nie z przymiotnikami piszemy razem ;) Żadna nowość, w GMie już któraś z kolei gra tego typu :P Bądź lepszy i daj teren, który będzie opadał, a nie wormsowy jak to w większości tych projektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 @Up mozilla mi nie podkreśliła xD A co do gry to będzie można kupować różne ulepszenia do czołgów itp. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1147 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Będzie można min. paliwo, szybkość, pancerz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelnr1 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 A co do gry to będzie można kupować różne ulepszenia do czołgów itp. ? Dzięki za przypomnienie, zapomniałem dopisać w opisie :angel_not: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Paweł i Marcin, co Wy tu robicie? ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1147 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 @Bagno - Ano grę robimy :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 @Up mozilla mi nie podkreśliła xD A co do gry to będzie można kupować różne ulepszenia do czołgów itp. ? No wtedy ci nie podkreśli bo rozumie słowa nie i nagannie jako osobne wyrazy. PS. Grafika będzie raczej do wymiany ale ciekawie się zapowiada. 3 na początek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelnr1 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 No wtedy ci nie podkreśli bo rozumie słowa nie i nagannie jako osobne wyrazy. PS. Grafika będzie raczej do wymiany ale ciekawie się zapowiada. 3 na początek Grafika BEDZIE wymieniona, ta którą widać na screenach to tymczasome grafika z painta :f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Jest to zapowiedź i coś zapowiada. I zapowiada się ciekawie :) Oczywiście że pamiętam taką gre online "Tanks" i ta gra wygląda prawie tak samo. Też jest siła, rozwalanie terenu wybór koloru i sklep z akcesoriami. Link do gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelnr1 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Jest to zapowiedź i coś zapowiada. I zapowiada się ciekawie :) Oczywiście że pamiętam taką gre online "Tanks" i ta gra wygląda prawie tak samo. Też jest siła, rozwalanie terenu wybór koloru i sklep z akcesoriami. Link do gry Wzorujemy sie na tej grze alu u nas będą o wiele lepsze efekty, Wiecej syfu do kupienia i o wiele lepsza grafika(jutro wieczorem pokaże wam jakieś grafiki które pojawią sie w końcowej wersji gry:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1147 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 To nie będzie plagiat, ta gra BĘDZIE miała klimat. Wyobraźcie sobie wyrzutnie anaboli lub zemstę czarnego kota, ewentualnie nalot na hieroszimę. Mamy też ofertę pięć cięć do zdobycia tylko w MixPlusie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Paweł i Marcin, co Wy tu robicie? ;o @Bagno - Ano grę robimy :huh: To jest jakiś spam, a skoro grę razem robicie to czemu nie odpowiada jeden z was, tylko obydwaj spamujecie "przekrzykując się", zamiast się dogadać np. na gg :huh: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1147 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 WTF? Bagno nie jest z nami! My jesteśmy jego "znajomymi" :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 A zrobisz airstrike? :D Jeszcze mógłbyś dodać miotacz ognia. To by było coś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mówiąc "wy" mówiłem o tobie i Pawelnr1, a spamem nazwałem to co zacytowałem- to że piszecie takie rzeczy w temacie gry zamiast gdzieś na pw czy gg :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1147 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 @UP - W temacie odpowiadamy na pytania. @UPUP - Każdy pomysł jest dobry, akurat twoje są spoko i będą w BECIE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelnr1 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 A zrobisz airstrike? :D Jeszcze mógłbyś dodać miotacz ognia. To by było coś :D Będą 3 nalotów (sami na to wpadliśmy :sp_ike: ): 1. ruski nalot 2. poprostu nalot 3. nalot na hieroszimę A miotacz ognia to dobry pomysł i chętnie go wykorzystamy :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Czym się różnią ruskie naloty od poprostu nalotów? Zrzucają alkohol? hieroszima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Też robiłem podobną grę, tylko że bardziej na poważnie(broniami są rakiety, granaty odłamkowe i moździeż) no zobaczymy co wyjdzie ino z tego -Ruski nalot? Nalot kosmicznego złomu jak w Red Alert! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelnr1 Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Czym się różnią ruskie naloty od poprostu nalotów? Zrzucają alkohol? Dobry pomysł ;$ Też robiłem podobną grę, tylko że bardziej na poważnie(broniami są rakiety, granaty odłamkowe i moździeż) no zobaczymy co wyjdzie ino z tego -Ruski nalot? Nalot kosmicznego złomu jak w Red Alert! Kiedy zaczynaliśmy robić ta grę też tak chielismy zrobić ale przekonałem Marcina że ciekawiej grało by się w "niekonwencjonalne" tanksy (patrz: sukces worms'ów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelnr1 Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Nowe screeny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Moje propozycje na bronie: 1. Miotacz ognia 2. Rakieta samonaprowadzająca 3. Petardy (oczywiście kolorowe efekty :D) 4. Hak z liną (to raczej nie broń, jednak po wystrzeleniu będziesz mógł się wspinać...) 5. Armata 6. Laser 7. Wyrzutnia granatów 8. Napalm (sterowany na wiatr) 9. Zamrażacz (Po strzale zamraża ziomka i ten traci turę :D) 10. Odpychacz (odpycha wroga. Może być jakiś wiatraczek :)) 11. Śluz (wystrzeliwuję zielonym syropem!) Po trafieniu spowalnia cel. 12. Miny 13. Czarny gaz (nic nie widać :P) Oto aż 13 propozycji broni. A teraz propozycje bajerów: (może macie niektóre xD) 1. Niewidzialność 2. Celownik laserowy 3. Niezniszczalność 4. Latanie ( z górnej klapy wyskakuję wiatraczek :P) 5. Koparka (kopie pod terenem) 6. Niska grawitacja Możesz to wszystko wykorzystać. Pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelnr1 Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Kuurde ^_^ Fajne! Wykorzystamy większość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Mam jeszcze takich dużo więcej! Wyobraźnia to moja specjalność... :thumbsup: Więcej broni: 1.Gumowa pięść (wylatuje z lufy pięść bokserska, wali i wraca) 2.Gumowy pocisk (strzela pociskiem, który odbija się od ścian 3.Skacząca bomba (jak walnie w ziemię wybucha a następnie odbija się i znowu wali i znowu wybucha i...) 4.Zabójcze kuleczki (Kulko-miny. Jeżeli trafią, bum. Jeżeli nie, stoją w miejscu a jak ktoś na nie wdepnie to papa :bye1: ) 5.Wyrzutnia jajek (strzela jajkiem. Jak wybuchnie, maź się rozprzestrzenia po caaałej mapie!) 6.Miotacz kleju Więcej bajerów: 1.Galaretkowa maź (pokrywa cie śluz. Jest jak tarcza!) 2.Big tank (już nie jesteś taki mały <_< ) 3.Sklonowanie Więcej pomysłów: Możesz zrobić pod terenem wodę. Aby w niej przeżyć, musisz kupić w sklepie pancerz anty-wodny. A pod wodą: 1.Torpedy 2.Pocisko-ryby 3.Wyrzutnia krabów 4.Nalot piranii Na razie tyle. Pozdro :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 e w czym to piszecie c++ ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Mówiąc "wy" mówiłem o tobie i Pawelnr1, a spamem nazwałem to co zacytowałem- to że piszecie takie rzeczy w temacie gry zamiast gdzieś na pw czy gg :huh: Indrycho, no co do ich organizacji się zgodzę, jest wręcz "kijowa". Gra nawet niezła, ale wiecie jak to ja... Dopracować grafikę! :D (C'mon, dzisiejszy rynek gier chce grafiki... Nie moja wina.) Wcinaj 4. @up: Game Maker... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 A po co w 1 poście ten screen z kolorów painta na samym dole? :P Oceniałem wyżej, więc chyba mogę coś dopowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Wyobraźnia to moja specjalność... :thumbsup: Wrodzona skromność to twoja specjalność..................................................................... ................... :thumbsup: co do gry: zróbcie coś, by to nie był po prostu kolejny klon flashowych Tanków (które z kolei są klonem Scorcha). Polecam też dorobić netplay, dla tego typu gier to nie powinno być trudne. No i klasyczne scorchowe zabawki jak Roller czy Nuke to chyba obowiązek. a oceniając to, co macie: estetyczna grafika, zwykły opis i niewiele więcej. Może coś na temat maksymalnej liczby graczy? 6/10->3/5 na chwilę obecną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi