krychu90 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Tytuł: Jumper Gatunek: Gra logiczna Opis: Jest to gra logiczna napisana w ten weekend w C++ (SDL + OpenGL). Zasady gry są wyjaśnione (tak mi się wydaje :P ) w grze, ale napisze tutaj, żeby było chociaż tych 5 zdań. Gra polega na usunięciu jak największej liczby piłek. Usuwanie piłek odbywa się podobnie jak w warcabach bicie, lecz w tej grze można także "skakać" w poziomie (łącznie w sześciu kierunkach). Minimalna ilość piłek, które zostaną to jedna. Gra działa na Windowsie i na Linuksie. Download: http://ehumorek.pl/jumper.rar Rozmiar pliku: 693 KB Autorzy: Programowanie: Krystian Nawrocki (krychu90) Fabuła: brak Grafika: Krystian Nawrocki (krychu90) Muzyka: brak Screeny: Zapraszam do grania, zgłaszania błędów lub zastrzeżeń i chwalenia się swoimi wynikami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 widziałem taką grę w przykładach GM 1.1 ;p ale gratuluje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 żal, w ogóle anijednego ruchu nie moge zrobic o co w tym chodzi? wszystkie mozliwe kombinacje robie i mi nic nie zalicza ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 żal, w ogóle anijednego ruchu nie moge zrobic o co w tym chodzi? wszystkie mozliwe kombinacje robie i mi nic nie zalicza ;/ Masz mózg? Wiesz jak się bije w warcabach? Tu jest podobnie. Co do gry: Grafika nie powala, ale gra przejrzysta i całkiem grywalna. 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 widziałem taką grę w przykładach GM 1.1 ;p ale gratuluje Gra była robiona w C++, nie widziałem tego przykładu więc to się ma nijak do mojej gry :P żal, w ogóle anijednego ruchu nie moge zrobic o co w tym chodzi? wszystkie mozliwe kombinacje robie i mi nic nie zalicza ;/ Widać, że gry logiczne nie są dla Ciebie ;) Co do gry: Grafika nie powala, ale gra przejrzysta i całkiem grywalna. 3/5 Dzięki za opinie :thumbsup: W grze tego typu grafika nie jest najważniejsza, więc nie dawałem zbędnych efektów. EDIT Teraz gra działa także na Linuksie. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 no to kurde bije tak jak w warcabach czy na wszystkie mozliwe sposoby i ani rusz! np: puste pole - O klocek - # inne klocki - @ miejsce na ktore chce wstawic klocek - * #@@ @O@ @@* I jak tak zrobie to nic e: albo: #@@ @@@ @@* <- puste e2: a z reszta nawet raz mi puste pole wypadlo tak jak na tym obrazku w 'O grze' i tak pojechalem idealnie jak na obrazku i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Jak masz @@O to przesuwasz ten najbardziej po lewej na puste miejsce i masz OO@. Jasne? ;x Co do gry ~ podczas wpisywania się na listę wyników nie można zrobić dużej litery - przy wduszeniu shifta pojawia się zero, a caps lock nie działa :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 ja pier*** ta gra jakaś nawiedzona jest przedtemtak robilem i nic a teraz dziala -,-' e: a nie jednak inaczej robiłem :P no to moge juz gre ocenic: fajna, miło się gra .. no i git 4+/5 nawet mnie wciągnęła sobie jeszcze troche pogram.. edit: Zapraszam do grania, zgłaszania błędów lub zastrzeżeń i chwalenia się swoimi wynikami biggrin.gif Toteż jednocześnie się 'pochwalę wynikiem' i zgłoszę błąd :P chociaz to błąd nie jest ale na przyszłość jak bedziesz robil jakies wazne gry to zabezpieczaj ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 podczas wpisywania się na listę wyników nie można zrobić dużej litery - przy wduszeniu shifta pojawia się zero, a caps lock nie działa :3 Tak, wiem. To przez tego SDL'a. Muszę się temu jeszcze przyjrzeć ;) chociaz to błąd nie jest ale na przyszłość jak bedziesz robil jakies wazne gry to zabezpieczaj ;P Możesz napisać co zrobiłeś, że mam zabezpieczać? :P Dzięki za opinie ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Co komu przyjdzie z tego, że sobie zmieni wartości wyników u siebie na komputerze? O zabezpieczenia trzeba dbać na multi, na singlu niech sobie czitują, to ich problem :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Fajna gra chociaż trochę nudzi się po dłuższym graniu. Grafika: 3/5 Pomysł: 4/5 gameplay: 4/5 Ogółem: -4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ja nie mogę, Michał po prostu mnie dobija... :| chociaz to błąd nie jest ale na przyszłość jak bedziesz robil jakies wazne gry to zabezpieczaj ;PBłąd, lol. Nie wiem, co wy do grafiki macie. Fajna jest :3 Prosta i czytelna. 7-/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Co do gry ~ podczas wpisywania się na listę wyników nie można zrobić dużej litery - przy wduszeniu shifta pojawia się zero, a caps lock nie działa :3 Teraz poprawnie działa Shift i CapsLock ;) Nie wiem, co wy do grafiki macie. Fajna jest :3 Zgadza się :jezor: PS. Jak ktoś ma możliwość to prosiłbym o sprawdzenie czy wersja na linuksa działa poprawnie ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 5 Maja 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 W czym zrobiłeś GUI? W czystym SDLu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Ta gra przypomina mi "samotnika", tylko on odbywał się na planszy w kształcie krzyża. Ogółem fajnie 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 W czym zrobiłeś GUI? W czystym SDLu? SDL'a mam tylko do tworzenia okna i zdarzeń. Reszta to OpenGL (również GUI) ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebiq Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 nawet nawet gra przejrzysta ;p moge dać 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 A ja dam 5, bo jestem fajny. A serio to to takie zwykłe warcaby, a i tak dam 5, bo jestem fajny ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Gra działa przez Wine na Linuxie Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutt Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Jep,gra dziala na linuxie przez Wine ;P . Dodaj wiecej trybow rozrywki bo gra sie dosyc szybko nudzi..... I efekty i grafika mimo wszystko JEST wazna w grach ^^ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi