Roki Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Czy znacie jakieś przykłady, z użyciem 39dll? Jeżeli tak, to podajcie linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 https://forum.gmclan.org/index.php?act=Sear...ghlite=%2B39dll proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No ok, ale tam większość to pytania, jak używać :/ @EDIT: Mam problemik, mianowicie, mam potwora, no i skrypt monster, wysyła pozycje x,y, no i sprite, a serwer odbiera, ale na serwerze pisze że nie ma takiego skryptu i wywala buga. Jest tak: create: global.commands[layitem] = PCLayItem; global.commands[removeitem] = PCRemoveItem; global.commands[setvariable] = PCSetVariable; global.commands[monster] = PCMonster; A potem, gdy ktoś się loguje, to sie na serwie tworzy obiekt, a w step ma: while(1) { size = receivemessage(sock); if(size < 0) break; if(size == 0) { instance_destroy(); break; } script_execute(global.commands[readbyte()]); } No, a mój potwór ma w stepie kod odpalony, a w tym kodzie jest: clearbuffer( ); writeshort(xm); writeshort(ym); writeshort(imagem); sendmessage( global.servertcp ); I co jest źle? @DOWN: No właśnie próbuje i mam błąd :/ Warn 10 punkt regulaminu. Borek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 No i co? Powinieneś umieć sobie to zmontować SAM. Tworzenie gier nie opiera się na składaniu przykładów. Powinieneś próbować, a może coś wyjdzie, a może czegoś się nauczysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi