pivot18 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Chce zrobic w platformówce ze jak skoczę jest animacja że lecę do góry... Jestem w powietrzu i lecę do góry (czyli xd) I że jak spadam (w powietrzu i spada) To że inna xd Byle działało jak animacja... A nie że jak kiedys ustawiłem animacje że się cały czas zmieniało i dlatego nie było widać animacji :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 GML if( vspeed < 0 ) sprite_index = leci_w_gore; else if( vspeed > 0 ) sprite_index = leci_w_dol; else sprite_index = stoi; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jeszcze tam możesz dołożyć, że jak góruje (tzn już prawie się nie porusza ale wciąż leci) to zmienić image_index na jakiś konkretny sprite, w którym on "zawisa w powietrzu", żeby przy skoku nie robił animacji 3-4 razy zanim spadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A jak sprawdzic że lecę w prawo Czy w lewo Bez direction xd Cos wymyśliłem ale to powoduje że jest obrucone tylko w tą <<< :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 GML if ( keyboard_check( vk_left )) image_xscale = -1 else if ( keyboard_check( vk_right )) image_xscale = 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Wow nie wiedziałem xd Dobra... Nie będę korzystał z tego co zrobiłem.... dziex... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi