pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Mam taki kod: global.lv = 0 I mi pokazuje error'a :/ Co w takiej sytuacji zrobić? Jak się Globalem posługiwać? :o Nigdy nie używałem a więc nie wiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A może pokaż jak ten error wygląda <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Albo dobra... Już mi się poprawiło xd Ale dalej jest inny error Jak chce ustawić zmienną: level = global.lvl Do globalu To się nie da xd Czyżby taka zmienna była? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Do globalu global.level = level; ?? chyba nie w tą stronę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Raczej że zmienna jest taka jak dany Global... A ten global czemu nie jest we wszystkich roomach D: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 jak zdefiniujesz globala, to jest juz dostępny, ale logiczne, że wcześniej nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A jak zdefiniować? albo się zapytam tak xd Jak zrobić By... Jak ustawić tego globala Jak go zrobić we wszystkich roomach >.< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Jak stworzysz obiekt, w którym pierwszy raz bedzie napisane global.costam = ilestam; to jest zdefiniowany. Następnym razem to już będzie tylko zmiana wartosci. Zatem proste - jak ma być w całej grze, to musisz na początku zdefiniować. Najpiej w menu dać jakiś obiekt który powstaje pierwszy i tam wszystkie globalne ustawić. Albo jeszcze lepiej - dac pusty room, tam dać taki obiekt,w create wpisać te globalne i na koniec dać room_goto_next(); potem tylko przypilnoiwac, aby gra do niego nie wracała ( czyli zamiast game_restart(); lepiej dać jakieś room_goto(room_menu); ), chyba, ze chcemy globalne zresetowac do początkowych ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pivot18 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Aha czyli Robię room który to ustawia... I ustawił. Potem przechodzę do menu I tylko zmieniam wartość? OK... Edit: OK :) Działa! JEEE ! xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi