kartofel96 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Mam problem. Do eventu step i create dałem klocka wyświetlającego ilość punktów, ale napis się nie wyświetla. Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Nie tak jest to, że wszelkie rysowania powinny być w zdarzeniach rysowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartofel96 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Tego też probowałem, ale wtedy zniknął mi sprite obiektu, do którego wstawiłem wyświetlanie punktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioGteen Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 daj w draw: GML draw_text(x,y,' '+string(twoja zmienna)) kumasz nie wiem czy ci dobrze napisalem bo dawno tego nie uzywalem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Tego też probowałem, ale wtedy zniknął mi sprite obiektu, do którego wstawiłem wyświetlanie punktów. Bo jak coś dasz do drawa to musisz już wtedy sam dbać by ci sprita rysowało draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartofel96 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Już mam pomysł, jak rozwiązać ten problem. Mam jeszcze jedno pytanie. Co zrobić, żeby zmienić czcionkę wyświetlonej liczby punktów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Jest coś jak draw_set_font, ale nie wiem, albo możesz użyć klocka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Tworzysz fonta i tak jak pan wyżej powiedział draw_set_font() :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 draw_set_font(nazwafonta) jaśniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi