OriPL Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 czy da się wywołać jakaś funkcje z adresu przeglądarki?? np: funkcja "dodaj" dodaje do siebie 2+2 i wyświetla na ekranie wynik.... ale nie chce tego wywoływać tego w kodzie tylko w przeglądarce ze wpisuje adres i się wywołuje?? da się coś takiego zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 dodaj.php <?php $a=$_GET['a']; $b=$_GET['b']; echo $a+$b; ?> I używasz tak: dodaj.php?a=2&b=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OriPL Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 <?php $web_page = $_GET['page']; if (web_page == 1) { echo "Strona 1"; } elseif (web_page == 2) { echo "Strona 3"; } else { echo "Zly argument"; } ?> zrobiłem coś takiego i w adres przeglądarki wpisałem: http://127.0.0.1/test/index.php?page=2 i zamiast wyskoczyć: Strona 3 to wyskakuje: Zly argument Co zrobiłem źle ?? EDIT: Juz wiem co było złe :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 <?php error_reporting( E_ALL ); bez tego nie zaczynajcie tworzenia kodu ... niestety, kod wydaje się być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zapomniał o $ w warunkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi