GiedeK Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 :( Robie gry w Game Maker Ale postanowilem zrobic cos orginalnego Online Prubowalem przerabiac pong3 z strony game marker ale mmoga byc tylko 2 osoby ;/ Prosze o pomoc :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Odrazu takiej gry nie napiszesz. Najpierw naucz się podstaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Odrazu takiej gry nie napiszesz. Najpierw naucz się podstaw. <{POST_SNAPBACK}> :P Robie w nim gry od ponad roku :) Ale nieumiem zrobic gry online <_< :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Ja też a umiem takie rzeczy, dziwne (niee =P). Zaplanuj sobie wszystko na kartce a potem pisz =] Jeśli są jakieś kłopoty (np. nie wiesz jak działa dana funkcja) to pytaj się na forum. My za Ciebie nie napiszemy 25% gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Ja tak dorywkowo robie gierki, jak jakas wena tworca mnie dopadnie to siadam i robie :P Awaiac sie pytam :huh: Chce zrobic cos w stylu GTA online (pomysl z kosmosu ale musze to zrobic :jezor: ) I mam ,,nobowski,, problem ;D Wlanczam gre zakladam serwer a na 2 kompie dolaczam sie do niego, i karze podac ip. i wpisuje ip. a on na to ,,NIema takiego serwera,, :angry: :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Może nie masz zewnętrznego IP, o. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 3 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Historia.. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Pietrus@ Nie trzeba mieć zewnętrznego =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 To jak mam ja odpalic??? :sp_ike: :sp_ike: :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Mam pomysł, podajcie w jakimś kursie (zróbcie kurs online) znaczenie wszystkich komend do gier do robienia online. Mi też sie przyda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Podpisuję się pod prośbą pablo1517 :) Przyda się takie coś na GMClanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Jest przykład na GMC jak zrobić prostą MPlay (mało?) robiłem też jakiś czas AdvMPlay, jeśli znajdę to rzucę tutaj (nikogo nie interesowało to skasowałem, chyba mam jeszcze na dysku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaytek Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Jak czytam takie posty o pomoc, to zaczynam cicho popłakiwać... ze śmiechu. Czego ty chcesz? Mam Ci napisać kod do multiplaya, czy szukać dla Ciebie kursu? www.gamemaker.nl , www.google.pl - i szukajta! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Znowu GTA? Czy was wszystkich, za przeproszeniem, porypało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Jednym się GTA podoba, drugim wprost przeciwnie... Trudno, taki juz los ludzkości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 9 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2006 Mnie się podoba, ale to nie znaczy, że wszyscy muszą robić klony akurat tej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 żeby nierobić nowego tematu.. Mam pewien problem z NPC jak każe chodzić mu za graczem ciągle pozostaje sztywny :( Jak zrobić zeby goniąc gracza obracał się?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaytek Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Zmiana kierunku, dodawanie do x i y... to chyba nie jest takie trudne? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Albo ja nierozumiem tego co napisałe albo ty mnie. Jest sobie obj_1 i w step jest Step towards a point avoiding objects x:obj_Player.x y:obj_Player.y speed:4 I obiekt bezwładnie goni obj_Player. A chce żaby podczas gonitwy obracał się (niebiegał bokiem) A i odrazu jeszcze jedno pytanie. Jak zrobić zeby on się po jakimś czasie znudził (przestał zamną gonić)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaytek Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Więc: musisz zrobić sobie animację w różnych kierunkach, a potem odpowiednio odwracać obiekt. A robi się to tak: image_speed=0 //aby obiekt sie stale nie odwracal no i odpowiednio do tego, jak się przesuwa robisz tak: image_index=0,1,2 lub każda inna klatka //w klatkach zapisujesz sobie obrazki z roznymi obrotami, ktore przywolujesz w odpowiednich momentach Żeby przestał gonić jest zrobić łatwiej. Robisz sobie zmienną, którą (kiedy goni) ustawiasz na 1, a po odpowiednim czasie + zmienna=1 = zmienna=0. Cała filozofia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 A nie można prościej? :) image_angle=point_direction(hero.x,hero.y,inny.x,inny.y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 :P Robie w nim gry od ponad roku :) Ale nieumiem zrobic gry online <_< :( ja robie jakieś 5-6 lat a jedyna online jakie zrobiłem to czat (do tego padakowaty), więc nie stresuj sie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Regulamin! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi