eXcLiFe Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Witam Oto prezentacja mojego przyszłego dzieła posiada wiele błędów bo engine jest robione na bardzo dużych obrotach (w 1 godz.) :P gdyż ma służyć jedynie celom demonstracyjnym przyszłej gry :P engine zostanie bardzo poprawiony Nie oceniajcie błędów tylko ogólny pomysł na gre.... Pomysł: 1) 10 statków + 3x różne modele tego samego wyglądu =30 samolotów 2) 40 broni 3) 20 osłon 4) 20 generatorów 5) Ulepszenia typu: osłona, pancerz, update broni, sterowności, prędkości 6) 40 poziomów :P 7) 40 różnych przeciwników 8) po ukończeniu gry udostępnię plik *.gm6 9) Możliwość kupowania / sprzedania Zobaczymy co z tego wyjdzie :P A >>>>TUTAJ<<<< możecie pobrać DEMONSTRACJE engine :D EDIT Zapowiedz możecie pobrać >>>>>TU<<<<< v 0.0.0.1 Beta (Koniec pracy przy v 1.0.0.0) EDIT Kolejna V gry 0.0.0.1 -> 0.0.0.2 update Musisz ścągnąć v0.0.0.1 Beta a potem 0.0.0.2 następnie wypakuj wszystkie pliki do 1 folderu (najpierw 0.0.0.1 a potem 0.0.0.2 zastępujac plik *.exe) Pozdro eXcLiFe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 A strzelać można ?? Bo coś nie mogłem :P Giera może być dobra ale musisz dodac coś orginalnego bo takich shooterów jest dużo. No i bardzo duży wybór statków to jest dobre :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 strzela się Z i X zapomniałem napisać sorki sterowanie strzałkami ps. z czasem coś nowego napewno dojdzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 No mam nadzieję ,że na tym nie skończysz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Fajnie że jest tyle statków ale trzeba trochę popracować, gdy trzymam z i x i chcę lecieć na lewo i w górę na raz, statek leci tylko w lewo. Wiadomo więcej przeciwników przyda się ( czasem nachodzą na siebie), więcej broni, coś innowacyjnego i nowe menu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Narazie zarys gry przypomina mi bardzo strzelanke pod tytulem raptor. Jesli tak jest, to fajnie bo bylem maniakiem tej gry, ale mam nadzieje ze bedzie w niej coś innowacyjnego ;) Poza tym mam nadzieje że w finalnej wersji przeciwnicy nie będą latać jedynie po linii prostej, bo to się po jakimś czasie robi nudne ( Nie mówie o niniejszej demonstracji, a ogólnie). Fajnie że jest tyle statków ale trzeba trochę popracować, gdy trzymam z i x i chcę lecieć na lewo i w górę na raz, statek leci tylko w lewo. To akurat raczej nie jest spowodowane źle złożonym kodem gry, to raczej wada twojej klawirki lub płyty głównej - sprawdź czy w innych grach Ci się tak nie dzieje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Wiadomo więcej przeciwników przyda się ( czasem nachodzą na siebie), więcej broni, coś innowacyjnego i nowe menu. :) <{POST_SNAPBACK}> Wszystko w swoim czasie to jest tylko demonstracja gry a nie jej początek :P To akurat raczej nie jest spowodowane źle złożonym kodem gry, to raczej wada twojej klawirki lub płyty głównej - sprawdź czy w innych grach Ci się tak nie dzieje Tak to wina sprzętu bo klawiatura czasem nie z czyta więcej niż 4 znaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 Witam Oto Prezentacja mojej gierki jest to na razie v 0.0.0.1 Beta :D Na razie jest to tylko 5% z planu gry ale powoli idzie do przodu :P Praca: Menu: 0% Battle : 15% Weapon: 10% Sheep: 30 % (10 samolotów bez możliwości wyboru :D) Update: 3% Enemy: 10% Engine: 4% a grę możecie pobrać >>>>>TU<<<<< a oto screen Oceńcie pierwszą zapowiedź :D Pozdro eXcLiFe EDIT Ok sygnaturka zmniejszona jeśli nadal jest za duża napisz Ps. co do gry to wszystko będzie dało się poprawiać w samolotach (przez update) na razie pracuję nad Tablicami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 Co do gry. Fajnie wykonana czuć w niej klimat, dość wymagająca - głównie przez bardzo słabą sterowność pojazdu a bardzo dużą prędkość przeciwników i ich pocisków. Do poruszania mam zastrzeżenia bo czuje się, jakbym leciał latającą odmianą kaszlaka. A na obrazku widze miga - te dwa typy po prostu jak dla mnie nie współgrają. Poza tym wszystko oki. Mam jeszcze dwa zastrzeżenia nie dotyczące gry. Prosiłbym o nie robienie kilku tematów na temat tej samej gry, ja rozumiem że wcześniej podałeś tylko pomysł na gre a teraz już zapowiedź, ale wciąż jest to ta sama gra z tym samym tytułem i tymi samymi założeniami - to po pierwsze. Po drugie prosiłbym abyś zmniejszył swoją sygnaturke przynajmniej o połowe bo jest za duża i przy krótkich wypowiedziach będzie niepotrzebnie wydłużało twoją wypowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 Hmmm... przypomina mi stary dobry Flying Tigers :D . Nie wymięknij przy tworzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 Powiem jedno: coś z tego może być :) Powodzenia w tworzeniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 Hmmm... przypomina mi stary dobry Flying Tigers :D Nie wymięknij przy tworzeniu. Staram się nie wymiękać ... Ciągle myśle nad systemem kup / sprzedaj dlatego menu ciągle ma 0% Powiem jedno: coś z tego może być :) Powodzenia w tworzeniu! Nie dziękuje nie zapeszajmy mam nadzieje ze skończę przynajmniej ten podstawowy projekt jaki mam w planach... w ferie będę spędzał nad tym więcej czasu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 A mi wyskakuje uszkodzone archiwum :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 5 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 Musisz mieć Winrar 3.40 :/ bo w tym go pakowałem albo ściąg jeszcze raz .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 6 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Kolejna V gry >>>>>TU<<<<< v 0.0.0.1 Beta 0.0.0.1 -> 0.0.0.2 update Musisz ścągnąć v0.0.0.1 Beta a potem 0.0.0.2 następnie wypakuj wszystkie pliki do 1 folderu (najpierw 0.0.0.1 a potem 0.0.0.2 zastępujac plik *.exe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Albo mi sie wydaje albo osłona i armor to to samo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Nie to nie jest to samo Osłona jest to pole energetyczne które jest odnawialne armor to wytzrymałość samolotu prosta sprawaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Użyłeś gotowych grafik (muzyczka z Jazz-a 2 =D). Może pomyśl nad wykonaniem własnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 7 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Tymon To jest narazie tylko początek :P Używam takiej gafy bo narazie pracuje nad grą a potem nad grafiką czy muzą :huh: Ps. Znalazłem błąd który naprawie zaraz po przyjściu do domu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Po naciśnięciu klawisza W wyrzuca błędy: Error 1 Error 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Po naciśnięciu klawisza W wyrzuca błędy: Error 1 Error 2 <{POST_SNAPBACK}> Ta funkcja powinna być wyłączona ale sobie o niej zapomniałem :D Nie zwracajcie na nią uwagi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Zachęcam do pobrania i przetestowania nowej wersji gry 0.0.0.3 Demo ze strony WaldiGames. Myślę, że wszelkie wykryte ewentualne błędy i nowe pomysły pomogą autorowi gry :P . PS: Są, już pierwsze pobrania gry przez odwiedzających gości z IDG i Dobrych Programów. :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi