marker Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Jaki kodzik trzeba wpisać, aby w danym miejscu widoczne było randomizowane pytanie? Tzn, powiedzmy jest teleturniej typu milionerzy i pytanie za 100 zł, a ja nie chcę, aby powtarzało się stale to samo, ale powiedzmy dla danego miejsca było 20 pytań i spośród nich jedno losowane przez komputer? :unsure: Chyba dobrze wytłumaczyłem? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 robisz tablice np. pytanie[0,0] = "Ile masz lat ?" // pierwsze pytanie za 100 pytanie[0,1] = "Kiedy sie urodziles ?" // drugie pytanie za 100 pytanie[1,0] = "bla bla " // pytanie za 200 pytanie[1,1] = "aaaaa" // drugie pytanie za 200 a potem wywolujesz : show_message( pytanie[etap,round(random(liczba_pytan - 1))] ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marker Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Dzięki :] Już mniej więcej rozumiem o co chodzi :P Dojdę do tego... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Można jeszcze użyć choose. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Można jeszcze użyć choose. Co za idiotyzm. I będziesz wpisywał 10000 argumentów zamiast po prostu liczbę 10000? Posta sobie nabić chciałeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 choose można dać tylko 16 argumentów, albo po ang nie umiem czytać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 choose można dać tylko 16 argumentów, albo po ang nie umiem czytać :P Można to obejść robiąc choose jako argument choose. Co i tak jest całkowitym idiotyzmem bo mamy random. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 https://gmclan.org/up506_3_milion.html Może być? Mam nadzieję jednak, że Twoja inwencja nie ograniczy się do bezmyślnego ctrl-c, ctrl-v - tego wolałbym uniknąć ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi