XxMichałxX Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Zrobiłem sobie takie coś: <? move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/files/'.$_FILES['plik']['name']); echo "http://www.mazo-server.yoyo.pl/files/$_FILES['plik']['name']; ?> ale wyskakuje error. jak to naprawić? + jak ustawic filtr na pliki tekstowe/skryptowe itd? aha no i ten upload nie jest dla uzytkownikow, jest on TYLKO I WYŁĄCZNIE dla mnie więc sie nie smiac ze taki upload chcę dać ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 a jaki error ? bo mogą ich być tysiace :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 a juz sobie poradzilem. mam pytanie: czym rozni sie tmp_name od name? w pliku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 http://php.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 aha. :) a teraz jeszcze jedno pytanie: czemu na tym zakur**ionym yoyo jest tak że kurde mam link do pliku który istnieje i jest w folderze na moim serwerze i nie moge go włączyc z tego folderu a jak wsadze na ' / ' czyli głowna sciezke od serwera to pojdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 tak to już jest z linuxem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 a yoyo jest na linuxsie? no to moge sobie zapomniec o uploadzie...... kur*******A !!;-[ to jest tak popier**lone wszystko ze zaraz wezme siekiere i wszystko rozwale! -,- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Microsoft ma serwery DNS na BSD i Linuxa używa do jakiegoś tam hostingu plików, czemu tu się dziwić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 18 Marca 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Chłopie, większość serwerów PHP jest linuxowych, bo tak wygodniej i taniej, w końcu linux jest darmowy :) A popierdzielone wcale nie jest, tylko bardzo proste, tylko Tobie się chyba wydaje, że możesz całą wiedzę opanować w jeden dzień. Ja od ponad 6 lat programuję i do dzisiaj popełniam błędy w najprostszych programach i to takie, że aż wstyd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Gnysek, troche lewymi argumentami zarzuciłeś, wygodniej troche nie jest bardziej, ale jest to sprawdzona platforma, bezpieczna i bardziej optymalna pod takie rozwiązania. :> No ale dobrze prawisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi