XxMichałxX Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 index.php: <html> <title>Loguj</title> <body bgcolor="black"> <font size="16" color="white"> <form action="mazo.php" method="GET"/> <center> <b> <br> Podaj tajne hasło: <input type="text" name="pass"/><br> <input type="submit" value="Loguj"><br> <font size="10"> Jeżeli nie znasz hasła pisz na <a href="gg:8377827">GG</a> </form> </html> mazo.php <? $pass=haselo; $passgived=$_GET["pass"]; if $passgived=0; { echo "Co ty kombinujesz?!"; exit; } if $pass=$passgived; { echo "Dobre hasło!"; } else { echo "Złe hasło!"; } ?> error: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting '(' in /var/www/sites/yoyo.pl/m/a/mazo-server/mazo/mazo.php on line 4 Co jest źle :( ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Marca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Zła składnia, warunek if wyglądać powinien tak: if ( $passgived == 0 ) Poczytaj o podstawach php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Nie znam php ale wydaje mi się że w żadnym języku nie robi się średników po warunku bo to całkowicie bez sensu. Edit: spóźniłem się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 poradziłem sobie przed waszymi postami ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Co do skryptu to niech mi ktoś powie kto w GET daje tajne hasło? Od tego jest POST. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 A string się obejmuje w cudzysłowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Co do skryptu to niech mi ktoś powie kto w GET daje tajne hasło? Od tego jest POST. to zamiast $passgived=$_GET["pass"] dac $passgived=$_POST["pass"] czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Co do skryptu to niech mi ktoś powie kto w GET daje tajne hasło? Od tego jest POST. A może on potrzebuje to przekazać GETem. OMGOMGOMG. HAHA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMichałxX Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 o ja pierdziele co sie smiejesz dopiero pierwszy raz w zyciu mam doczynienia z php bo sie chcialem nauczyc a w kursie w formularzu było get Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Jak użyjesz get, to po zalogowaniu, w historii będzie podane hasło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 W formularzu dajesz method="post" a w pehapie $_POST["POLE"] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi