Nightmaer Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Siemka. Ma ktoś kod żeby po jakimś czasie przez rury płyneła "woda" a jak będzie przerwa między rurami Game Over?? Szukałem w przykładach ale nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Wtf? Chyba był już taki temat, chyba nawet ty byłeś autorem... ;/ EDIT: O! Nawet znalazłem ;p https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=16834 Widzę że nikt w tamtym temacie ci nie pomógł, więc jak nikt ci w tym temacie nie pomorze to może ja na PW może ci pomogę jak będę miał chwile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Taa. Tylko że ludzie mnie lekko olali wsumie XD a za double posting warn był. A że zacząłem 2 razy ten sam temat nie widziałem żeby był punkt zabraniający tego :P Dobra ale macie kod?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Nie ma na to gotowego kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Ale da rade zrobić no nie?? Ma ktoś pomysł :(?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Oczywiście, że się da. Kolejne części rury są obiektami, nie? Teraz wystarczy sprawdzić czy obieg jest zamknięty sprawdzając czy obok kolejnych części rury są jakieś obiekty. Simple. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Sory ale nie czaje zbytnio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 place_meeting coś ci mówi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indrycho Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jak tego rozumiesz to się za to nie zabieraj, zrób na początek coś prostszego może :huh: ED: i warto przeczytać dokumentacje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 https://gmclan.org/up152_12_pipes.html Spacją sprawdzasz. Klikając myszą możesz zniszczyć rurkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Suuuper... Tylko że nie mma pro... Wsumie kasy też nie :\ a crack który mi dał koleś jest wirusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Suuuper... Tylko że nie mma pro... Wsumie kasy też nie :\ a crack który mi dał koleś jest wirusem a.. wydało się. Wiemy kto rozsyła cracki :P to nie wirus, tylko pie.ony avast go tak wykrywa. Na czas używania gma wyłączaj ochronę dostępową :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Avast wykrywa. Ja mam AVG ale i tak jest jako wirus a otworzyć sie nie chciało i to nie ja rozsyłałem tylko dostałem priva z linkiem:P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 dzizas to wyłącz AVG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Nie ładnie. Jak się admini dowiedzą, że gadacie o crackach, będziecie mieli źle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 o crackach se mogę gadać ile mi do łba wlezie, przecież nikomu nic nie oferuje... 13. Nie oferuj i nie proś o takie rzeczy jak key, serial, crack czy tym podobne na tej stronie. a i na pisanie nie na temat też się wypnę, bo przecież pomagam użytkownikowi z jego problemem w gm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 XD Tak ale mogą się do nas przywalić iż to nie GG :P już raz tak miałem. A e... kurde coś chciałem:\ Aa... Czy da rade to jakoś bez pro zrobić :boxed: :sp_ike: ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 raczej nie. Większość funkcji z wykorzystaniem struktur danych wymaga pro. Nie możesz tego AVG wyłączyć?! :o przepisz siobie to na gm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 @UP: a co z gm6? jeżeli niema zarejestrowanego, i nie pisz że można znaleźć key, bo to już oferowanie :D A bez pro da się :) spróbuje przeklikać i zobaczymy co z tego będzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Huh. Było mówić, że bez zarejestrowanej wersji. A panowie nie mają o czym gadać? EDIT https://gmclan.org/up152_12_pipes_nopro.html Winno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Git bo działa bez pro ale jak nacisne spacje zmiania sie napis a "woda" nie leci :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 To sobie zrób animację czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ale jak zrobie animacje to jedna rura będzie sie zmianiała. Chyba że wiesz jak robić żeby po zkończonej animacji zmianiała się kolejna rura która się styka z następną tak żeby nie było że woda leci w lewo a na lewo w rurze będzie płynąć w prawo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Jeśli wszystkie rury są połączone: GML with( Pipe ) sprite_index = animacja_plyniecia_wody_przer_rure;Jeśli nie:GML with( Pipe ) sprite_index = zwykla_rura; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightmaer Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Nie zczaiłem gdzie to wklepać ale wpadłem na inny pomysł z animacją i collision :P Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi