tomalas Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Moja najnowsza produkcja. Druga opublikowana :D Bunkier 1.2 Kilka słów o powstaniu gry: Z początku miało być to mini gierka którą chciałem zrobić w 2-3 dni. Ale w sumie wyszła mi nawet rozbudowana, jak na moje umiejętności. Wiele się przez nią nauczyłem. Kilka słów o samej grze: Za zadanie mamy obronić bunkier. Działem sterujemy myszką. Typowa zręcznościówka. Za zabitego wroga dostajemy expirience , a potem levele. Po każdym levelu mamy do wyboru kilka opcji Atakują nas trzy rodzaje wojska. Zwykli żołnierze, z bazookami i czołgi. Zapewne w grze znajdują się bugi więc ktoś coś znalazł to proszę pisać. Jeżeli mamy wysoki wynik można wysłać na stronę internetową. Sterowanie, klawiszologia: Działem sterujemy myszką. LPM - strzał PPM - strzał(rakieta, na czołgi) P - Pauza BACKSPACE - Poddanie się. F1 - Pomoc SCREENY: 1 2 3 Wyniki Online: Wyniki Strona DOWNLOAD: Bunkier wersja 1.2 - Poprawiona grafika - Żołnierze nie chodzą pod trupami - Kilka zmian w kodzie PLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 gierke ściągłem ale mi się nierozpakowała :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Hmmm nie wiem, powinno działać patrze w wyniki ,że kilka osób ściągneło, Spróbuj jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Gra spox ale musisz jeszcze poprawić : 1) przechodzenie wroga przez drzewa 2) czołgi i ludzie nachodzą na siebie Zalecenia : 1) zwiększyć poziom :P 2) dodać nowych wrogów 3) większy speed pocisków Pozdro eXcLiFe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Gra spox ale musisz jeszcze poprawić : 1) przechodzenie wroga przez drzewa 2) czołgi i ludzie nachodzą na siebie <{POST_SNAPBACK}> 1) Nie mam pomysłu jak to zrobić , a nie mogę użyc opcji step towards point avoiding obejcts, a nie chce też używać skomplikowanych skryptów omijania. Ale jeszcze może coś wymyśle :D 2) Ok Czołgi poprawione, a co to ludzi myśle ,że są tacy mali że troszkę na siebie najdą to nic nie robi ale jeżeli aż taki to błąd to oczywiście można poprawic :D P.S. 9119pkt. niezły wynik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Fajna gra. Chociaż mało power-upów jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Jeśli nie chcesz używać "step towards point avoiding obejcts" i nie masz pomysłu to zobacz >>>TO<<< może ten strasznie prosty projekt Ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ok wielkie dzięki, jeszcze zrobiłem kilka poprawek. Jeszcze troszkę mam do zrobienia i jutro mysle ,zże będzie wersja 1.1. I te 17010pkt to lekka przesada :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valdemor Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Po skopiowaniu i uruchomieniu samego exe-ka w innym miejscu bez dll-i nie stety wywala sie blad. Zabezpiecz gre w taki sposob, aby gra podawala komunikat o braku plikow lub nie uruchamiala sie. Tak ogolem jest dobra. Rozwijaj ja dalej, a cos z tego bedzie. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawli Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam wszystkich po mojej długiej nieobecności. Testowałem Twoją grę i jest OK. Myślę, że może gdy rakieta spotka się z ludzikiem powinien wybuchnąć. Ciągnij tak dalej, a daleko zajdziesz. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 24 Stycznia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ciekawy projekt. Mógłbyś dodać cienie obiektów oraz wprowadzić trajektorię pocisków w takim sensie, że nie leciały by poziomo przez całą planszę, ale parabolicznie i udzerzały w ziemię w miejscu celownika. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Grałem: fajne.Depth trupa jest mniejszy niż żywego(żywy ludzik chodzi pod trupem a powinno być na odwrót ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 o skopiowaniu i uruchomieniu samego exe-ka w innym miejscu bez dll-i nie stety wywala sie blad. No ale myślę, że nikt nie będzie rozrzucał plików :D No ale postaram się to zrobić... Myślę, że może gdy rakieta spotka się z ludzikiem powinien wybuchnąć Zastanawiałem się nad tym trochę czasu... Stwierdziłem jednak ,że w trudniejszych levelach gdzie jest dużo żołnierzy a czołg za nimi, trudno go będzie zniszczyć, więc zrezygnowałem. Zawsze można powiedzieć ,że rakieta leci nad żołnierzem :D Mógłbyś dodać cienie obiektów oraz wprowadzić trajektorię pocisków w takim sensie, że nie leciały by poziomo przez całą planszę, ale parabolicznie i udzerzały w ziemię w miejscu celownika. Pomyśle, ale narazie z moimi umiejętnościami to to nie wyglądało by ładnie :D Grałem: fajne.Depth trupa jest mniejszy niż żywego(żywy ludzik chodzi pod trupem a powinno być na odwrót ) Depth się poprawi :D A jak zmienić żeby ludzik chodził po trupie sam nie wiem coś się wymyśli :D Dzięki wszystkim za komentarze. Co umiem to postaram się naprawić, co nie umiem to też postaram się naprawić :D Edit: Co do trajektori pocisków to mam juz zrobione, ale nie wiem jak mają takie cienie wyglądac i jak działac. Może jakiś przykład gdzie są wykorzystane albo rada jak zrobić :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Gra jest całkiem spoko, tylko ją trochę rozbudować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Nie chce mi się otorzyć :( wyskakuje coś takiego gdy uruchamiam: Error Loading: This is not a game maker file daje OK i jest coś takiego: Error Loading: File seems to be corrupted znowu daje OK i otwiera się game maker. Wiecie o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 A czym ty to chcesz otworzyć? Game Makerem ? Bo z tego wynika jakbyś GM chciał otworzyć :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 No własnie z niektórymi grami tak jest. Wszystko się zaczęło jak chciałem otworzyć jeden plik za ponocą GMa. Ale jak to odkrecic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Aaa to wszystko wyjaśnia :D Hmmm zobacz czy jak prawym rozwiniesz narzędzia masz otwórz za pomocą coś takiego jak nie spróbuj odpalić przez wiersz poleceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Mam coś takiego. Ale co wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 25 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Hmmm w sumie nie ma takiej opcji jak aplikacja, mówie spróbuj może jak masz windowsa START>URUCHOM i tam ten plik exe jak nie to wiersz poleceń ale to tak samo chyba działa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Fajna gra, ale te przechodzenie przez drzewa to mi sie nie podoba. He jestem przedostatni na liście z wynikami online. wow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Radziłbym poprawić tabelę wyników. U góry powinny być najlepsze, a na dole najgorsze, przynajmniej ja tak uważam :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Hmmmm nie chce nic mówić ale wcześniej pisałeś że zrobiłeś kilka poprawek... to kiedy będzie nowa wersja ??:P chyba że masz jeszcze coś do poprawy to ok :D Ps. zgadzam się z BP Ultimate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 26 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Co wy tacy niecierpliwi :D Nie miałem ostatnio czasu już kilka porawek jest, zrobie jeszcze coś i będzie nowa wersja. Właśnie się biore za robote :D EDIT Nowa wersja gry. Plik i co nowego w pierwszym poście :D Tymon: Duble post =D Ha! @Tymon: Eh specjalnie double post, żeby odswieżyc temat, bo nowa wersja :/ Co mam tworzyć nowy temat :/ Tymon: Było zedytować. Napewno ktoś by zajżał =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 arghhh. Nadal nie chce wejść. Dałem start, uruchom i nie było widać tego pliku. ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Nie wiem może zobacz czy masz zaznaczone zawsze otwieraj za pomocą tego programu. A to tylko w mojej grze czy wszystkich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mi normalnie działa :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 W niektórych grach wykonanych w GMie też tak jest np. tak samo jest z grą radsuna fron i Overlord. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawli Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Gralem w twoja gre i musze przyznac calkiem niezla. Troche ja poprawiles. Aby tak dalej. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 To teraz ja =] Będe szczery, mało orginalna gra. Mało ciekawa, dużo bugów, dużo ograniczeń. Cienko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi