Harv Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Witam. 2 dni męczę się ze skryptem, który ma pobierać wartość linijki trzeciej, i sprawdzać z podaną wcześniej wartością w formularzu. Tymon mi napisal gotowca, ale (nie działał :o) wolałem sam dojść do tego. Napisałem tak (nie śmiejcie się, że takie pomieszane): function ftol($folder, $line=0, $check=0, $val="") { $files = count(glob($folder."*.php")); $dir = opendir($folder); $dir2 = $folder; while (($file = readdir($dir)) !== false) { if (is_file($dir2.$file)) { $stringf = file($dir2.$file); $string = rtrim($stringf[$line]); for ($i = 0; $i <= ($files); $i++) { $lfft[$i] = $string; if ($lfft[$i] == $_POST[$val]) { echo "TRUTRUTRU"; } } } } } Powinno wyświetlać TRUTRUTRU gdy $lfft[$i] jest równe $_POST[$val] ($val podaje "mail", formularz z innej strony zwraca taką wartość), jednak nic, zero, wszystko działa do $lfft[$i] = $string; (sprawdzałem za pomocą echo), dalej już nie :/ O co chodzi? Z góry dziękuję ślicznie za serdeczną pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Spróbuj zamienić: !== na != Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Hm, przecież napisałem że działa: function ftol($folder, $line=0, $check=0, $val="") { $files = count(glob($folder."*.php")); $dir = opendir($folder); $dir2 = $folder; while (($file = readdir($dir)) !== false) { if (is_file($dir2.$file)) { $stringf = file($dir2.$file); $string = rtrim($stringf[$line]); for ($i = 0; $i <= ($files); $i++) { $lfft[$i] = $string; Ostatnie linijki nie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Lutego 2009 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 dodaj na początku funkcji echo $val . '<br />' . $_POST[$val]; i zobacz czy te dane w ogóle istnieją. Możliwe że $_POST powinien też zostać przefiltrowany przez stripslashes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 28 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Przepisałem wszystko od nowa i już sobie poradziłem ;P Ale dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi